Follakzoid

Категория: Малки концерти

Начало: 17 окт. 2019 - 21:00

Град: София

Място: клуб Mixtape 5

Цена: 17 лв

Организатор: Аларма Пънк Джаз

Билети: ТУК

1FOLAKZOID_1_photo-by-Erbu-Yildiz7 октомври 2019 (четвъртък) – 21:00ч. – клуб *Mixtape 5*, B-Side (бул. „България 1, подлез „Галерия“)

Задават се! На 17 октомври, четвъртък, от 21:00ч. в B-Side залата на столичния клуб *Mixtape 5* ще свирят чилийците Follakzoid, в чиято музика една индиректна предколумбова ритуалност се среща с интуитивността като метод за пренареждане на космическия хаос на психеделик рока. Follakzoid са сред най-успешните групи на знаковия нюйоркски независим лейбъл Sacred Bones, в чийто каталог се подвизават всеобщи любимци като Moon DuoДжон КарпентърSqurl на Джим ДжармушМариса НейдлърЗола ДжизъсДейвид ЛинчДийн ХърлиCrystal StiltsThe Soft Moon… и да не изброяваме нататък.

И да, дори да звучи малко фаталистично-предопределено-апокалиптично-безсрамно да го кажеш именно за чилийска формация, Follakzoid са като земетресение в музиката (много, много степени по скалата на Рихтер). Прекалено техно-звучащи за по-консервативната стоунър-аудитория, прекалено метъл – за трансърите! Но нали това си е запазената марка на радиофестивала и концертната серия „Аларма Пънк Джаз“ на програма „Христо Ботев“ – музиката извън квадратните жанрови кутийки. Голямата дата за София е 17 октомври, четвъртък, а мястото – клуб *Mixtape 5*. Групата идва за първи път у нас и то в много важна година – по-малко от три месеца, след като излезе чакания вече четири години от публиката концептуален албум „I”, продуциран от легендата Уве Шмид, известен повече като Atom TM.

Не че в промеждутъка между 2015 и 2019 са мирували – фронтменът им Доминго Гарсия-Уидобро записа междувременно албум със стария приятел на „Аларма“, майстора на традиционна и нова музика за лютня Йозеф ван Висем (пак за лейбъла Sacred Bones, като саундтрак към „Partir To Live“, филма, който сам режисира). Групата в цялата си цялост пък през 2017г. издаде съвместно ЕР с J Spaceman от Spiritualized… Follakzoid участваха и в ремиксите на самия Джим Джармуш, на групата му Squrl, по-точно. Така че слушателската маса едва ли има от какво да се оплаче за последните 4 години…

Миналата седмица в „Аларма“ обявихме и подгряващите артисти за 17 октомври. Едва ли има по-подходяща тукашна група, която да излезе на сцената преди Follakzoid от дуото OOHS! на Максим Мокдад и Margg Names с техните Любовни песни от Плутон“, които излязоха за лейбъла на Amek това лято.

Местата в залата B-Side на клуб *Mixtape 5* са само 150, така че препоръчваме да се сдобиете с билет предварително – в системата на EpayGo – https://epaygo.bg/2729169900 – или на каса на EasyPay.

 

Събитието във ФЕЙСБУК:

https://www.facebook.com/events/500664537140497


В началото