Шилпа Рей

Категория: Малки концерти

Начало: 27 Юли 2019 - 21:00

Град: София

Място: клуб Mixtape 5

Цена: 17 лв

Организатор: Аларма Пънк Джаз

Билети: ТУК

SHILPA_RAY_poster_by_Petko_Chernev27 юли 2019 (събота вечер) – 21:00ч. – клуб *Mixtape 5* (бул. „България“ 1, подлез „Галерия“)

Индийски хармониум с рокендрол. Ангелски глас и диаболични текстове. The Bad Seeds и Брехт. Лъвкрафт и The Cramps…  Да, фестивалът „Аларма Пънк Джаз“ на БНР се готви тържествено да навлезе в новия си сезон (юли-декември 2019г.)

Не ходете на море преди август! Защото започваме с Шилпа Рей от Бруклин, която пристига с бандата си в последната събота на месец юли за специален концерт в клуб *Mixtape 5*.

На страницата на Шилпа Рей във Фейсбук скромно е записано: „Шилпа Рей е виещ и огнедишащ циклоп, който отнася като торнадо всичко по пътя си – малки градчета, мегаполиси и детски мечти“

Или ако трябва да цитираме какво казват от „Гардиън“ за нея – „тя е като една сквернословна Ела Фицджералд, в чиито песни има стена от дисторшън и гръмотевични, унищожителни ритми“. Жанрът на тези песни според същото авторитетно издание е „угнетителен джаз, мърляв блус и дефектен рок с пънкарска непосредственост и поп-привлекателност“.

Силни думи. Както би казал Вонегът. Но и верни. Иначе Шилпа Рей е родена в Ню Джърси в индийско семейство. Свири на пиано и хармониум от 6-годишна възраст. В творчеството й могат да бъдат открити сериозни влияния както от Ела Фицджералд, така и от StoogesJoy Division и Cramps, както от Ктхулу и Брехт, така и от Пати Смит и Ник Кейв (за последните двама е откривала на не един и два концерта, а с чичо Ник, който е издател и на първото й ЕР „It’s All Self Fellatio“, има и записана съвместна песен).

Подгряващата група на 27 юли също е специална – квартетът на Анна Бо (с Максим Стоименов на барабаните, Георги Малчев – китара и Иван Шентов – бас) – в доста по-електрически вариант спрямо дебютния им концерт като квартет в радиото преди концерта на Лидия Ланч миналата година.

Билети за концерта има онлайн в системата на EpayGo – https://epaygo.bg/7319078643 – и на касите на EasyPay в цялата страна.

Събитието във FACEBOOK:

https://www.facebook.com/events/482204545866063

 


В началото