Whispering Sons

Категория: Големи концерти

Начало: 23 ное. 2019 - 00:00

Град: София

Място: клуб Mixtape 5

Цена: лв

Организатор: Wrong Events

Билети: ТУК

Белгийската дарк пост-пънк формация WHISPERING SONS ще гостува в София в края на 2019. Концертът ще се проведе в съботата на 23 ноември в клуб Mixtape 5. Знаем, че в България рядко се наслаждаваме на пост-пънк концерти, така че Wrong Fest и Neu Events направиха всичко възможно този път да не бъдем пропуснати и да гледаме и слушаме първокласен и качествен дарк уейв/ готик/ пост-пънк от новото поколение.
WHISPERING SONS към момента са жители на Брюксел. Вдъхновена от динамиката на големия град, тяхната музика е интровертно чувствителна и задвижвана от страховития им звук с характерното за 80-те години готическо дарк уейв звучене. Изпълненията им на живо са енергични и неспокойни, но винаги остават сурови и искрени, а дълбокият глас на певицата Fenne Kuppens истински допълва цялостната мрачна атмосфера, в която групата те вкарва.
След като през 2016 WHISPERING SONS печелят един от най-престижните национални конкурси в Белгия Humo’s Rock Rally, групата започва много активно да прави турнета и да свири на едни от най-големите и интересни музикални фестивали в Западна Европа като Wave-Gotik TreffenW-FestRock WerchterSzigetMad CoolGrauzone, където печелят популярност като отличаващи се представители на най-новата (трета вълна) на post-punk revival сцената.
След достигналият култов статус едноименен дебютен им албум „Whispering Sons” 2014, издаден от тях, бандата реализира няколко знакови ЕP-та и сингли и през 2018 пълнометражния албум‘Image’, с които заема водещо място в актуалните ранглисти на стила.
Билетите ще бъдат пуснати съвсем скоро в мрежата на www.bilet.bg; както и в The Wrong Bar & На Тъмно.


В началото