Rolo Tomassi

Категория: Малки концерти

Начало: 19 Юли 2019 - 00:00

Град: София

Място: клуб Mixtape 5

Цена: 15 / 20 лв

Организатор: Пост Култура

Билети: ТУК

HZ9A4235Британската mathcore банда ROLO TOMASSI ще изнесе концерт в София, заедно с американската experimental metal банда CRYPTODIRA, по покана Пост Култура – на 19.07.2019 в клуб Mixtape 5.

“Time will die and love will bury it.” 

Това е заглавието на последния албум на британското чудо ROLO TOMASSI, които човек спокойно може да нарече “една от най-важните банди за експерименталните жанрове въобще”. 

Те започват съществуването си от желанието на Eva и James Spence (брат и сестра), които на ранна възраст откриват, че агресивната, експериментална музика, DIY подхода към организиране на събития и издаване на музика, и тематики вариращи от митологични образи, до наблъскани с LSD сънища са това, което те ще правят с животите си.

Съвместната им дейност започва с крещене в колата на родителите им, за да могат да избият срама. Той избягва и на негово място идва името ROLO TOMASSI – което пък е продукт на един диалог във филма L.A. Confidential. Накратко от там се разбира, че ROLO TOMASSI е еманация на страх.

От там те вървят редом до ARCHITECTS, DILLINGER ESCAPE PLAN, JANE’S ADDICTIONDIPLO(по дяволите), OATHBAKER и редица други, с които споделят сцени и правят албуми.

Интересен е списъкът с вдъхновения на бандата. Те споменават разпадналите се вече DEP, като влияние, което може да се намери у всеки член от бандата. За други краски пък обвиняват The Mars Volta и сценичното поведение на At The Drive-In. Разбиват се на King Crimson (наричат ROLO TOMASSI полираните, съвременни King Crimson), Blood Brothers (естествено), Eva се намира в Goldfrapp, а очаквано влияния се намират и от ConvergeJohn Coltrane и Brian Eno.

ROLO TOMASSI са еталон за музика, предназначена за изпълнение на живо. Непрестанно движение, невероятен звук, безумна прецизност и разнообразие, което да придава на създаваните от музиката образи повече от статичността на разстоянието между музикант и публика и не твърде много, че пространството да се пренасища. ROLO TOMASSI ще представят формата на хубавата съвременна музика.

Съпорт група на събитието ще бъдат американците от CRYPTODIRA, които са и официален съпорт на турнето на ROLO TOMASSI.

Млада група с един тон ефекти на разположение и поглед в директната и агресивна музика. Трудно ни е да кажем много неща за тях, тъй като не сме живели с тяхната музика все още.

Билети за събитието вече могат да бъдат намерени в мрежата на bilet.bg


В началото