The Underground Youth

Категория: Малки концерти

Начало: 23 май 2019 - 00:00

Град: София

Място: клуб Mixtape 5

Цена: 20 лв

Организатор:

Билети: ТУК

The Underground YouthСлед като през 2017г. издадоха хипнотичния “What kind of Dystopian Hellhole is this?”, те ще завърнат в България с деветия си албум “Montage images of lust and fear”

В България The Underground Youth ще гостуват на 23.05.2019 г, датата е част от турнето в подкрепа на албума “Montage Images of Lust and Fear”, който ще излезе на 29.03.2019.
Концертът ще се проведе в клуб Mixtape 5 b-side, като билети за събитието ще могат да бъдат намерени в мрежата на Bilet.bg.
Местен съпорт на концерта ще бъдат софийските The Black Swells, а организатори са Wrong Fest.

The Underground Youth са банда, която е от родом от Манчестър, Англия, но в момента се намира в световната столица на авангарда – Берлин. Те са създадени през 2008 от съня на Craig Dyer, който години наред изпълнява музика, която ще е известна под името на The Underground Youth напълно сам. След като музикалния контекст на времето се изменя и различни DIY артисти от psychedelic/post-punk сцената започват да привличат внимание, Dyer подписва с музикалния лейбъл FUZZ CLUB, което и стартира набирането на членове за живите изпълнения на The Underground Youth.
Текущият състав на бандата включва Max James, Leonard Kaage и жената на Craig Dyer – Olya. The Black Swells са създадени през 2014 г. в София, а в музиката им има оттенъци от психиделията, нойз-рока и пост-пънка. Те вече имат два проекта зад гърба си – Dead Lovers Club EР (2015) и албума Quiet Life (2017), a през 2018 г. излезе първото им видео – към инструментала Viper. Свирили са с групи като A Place to Bury Strangers и The Shivas, както и в Турция, Гърция, Македония и Румъния. Част от членовете присъстват и в други обещаващи групи като Doesn’t Frogs и Van Cock. За The Black Swells се говори, че са една от най-бордейските банди на Балканите.

Събитие
Билети 
The Underground Youth 
The Black Swells


В началото