Ic3peak

Категория: Малки концерти

Начало: 21 Февр. 2019 - 20:00

Град: София

Място: клуб Mixtape 5

Цена: 15 / 20 лв

Организатор: Пост Култура

Билети: ТУК

ic3peakМосковското авангард-електронно дуо IC3PEAK е една от най-известните контра-културни формации в Русия в момента. Тяхната музика се обуславя от биполярна естетика, в която мелодии, напомнящи на болезнената руска зима, се сблъскват с безмилостни и постоянно пропадащи инструментали. Резултатът е безупречна продукция, която може да се нарече изключително дръзка и смела.

Наташа Креслина и Ник Костилев създават IC3PEAK през 2014 и от тогава не спират да правят музика. Грижат се самостоятелно за цялата визуална концепция на групата (видеоклипове и снимки).Текстовете им са изпълнени с всевъзможни картини и както те самите определят – са „страшна руска приказка“. Характерно за модерната руска сцена не оставят и социалния елемент – те далеч не са безпристрастни към заобикалящата ги среда и са сред най-силногласните активисти спрямо правата на LGBTQ общностите, а песента „Смерть Больше Нет“ е откровено критична към управленческия модел в Русия. Последният  албум на IC3PEAK – „Сказка“ беше придружен от неумолимо турне из цяла Русия (а и не само), като повечето от концертите бяха напълно разпродадени.

Концертът им в България, който ще е и единствен на Балканския полуостров, ще се проведе в club *Mixtape 5* на 21 февруари 2019г. Той се организира от пловдивската общност “Пост Култура”.

Към концерта на Ic3peak, който ще се проведе на 21.02.2019 в Club Mixtape 5 се присъединява СТРУГАРЕ. Това ще е ко-хедлайн събитие, съпорт изпълнител не се предвижда.
Концертът се организира от пловдивчаните ПОСТ КУЛТУРА. До момента над 200 билета за събитието са продадени. Билети могат да се намерят в мрежата на БИЛЕТ.БГ.

“Това е свят, смятам да му се отдам, мога да го споделя” – Стругаре – “Космос”. СТРУГАРЕ е оптическата измама, скроена от времето, която ни показва колко е всъщност незначителна повърхността. С текстове, които са изградени върху плоскостта на първичното възприятие и си играят с несъзнаваните коридори на слушателя, през музиката, която съсипва тялото от движение и безусловно му показва път, до видеоклиповете, които са чисто и просто произведение на съвременното изкуство – Стругаре показва на колко точно е способна човешката душа. Стругаре е изпълнител, който черпи информация директно от източника – от чистата истина. Той прехвърля отговорността от тази истина в ума на всеки слушател, като му се доверя напълно, че знае какво да направи със стимулираното си въображение.  В музиката на Стругаре се намират безброй картини, които са всички ситуации едновременно – картини – храна за жадните. В плътта на зимата колаборацията между СТРУГАРЕ и IC3PEAK, която този концерт представлява, може да бъде определена само като нужна.

Билети могат да се намерят в мрежата на bilet.bg.

Facebook event: https://goo.gl/eTLBsW
Youtube page Ic3peak: https://goo.gl/8i9ML6
Facebook page Пост Култура: https://goo.gl/sPszBG


В началото