Krekhaus

Категория: Малки концерти

Начало: 10 Окт. 2018 - 00:00

Град: София

Място: клуб Терминал 1

Цена: 10 лв

Организатор:

Билети: ТУК

След като успешно представи дебютния си албум Odd One Out през юли тази година пред над 400 екзалтирани фена в Маймунарника, българската рок група Krekhaus открива новия клубен сезон с още един мащабен концерт, този път в столичния клуб Терминал 1. Датата е 10 октомври 2018, сряда.

На премиерния концерт Krekhaus слязоха от сцената след цели три биса, а първият тираж на албума беше изчерпан само няколко дни след концерта. Музика и поезия се сляха в едно по време на премиерата на албума, а за да омагьосат още повече феновете, за предстоящия концертKrekhaus планират да включат и светлинно шоу.

За феновете, неуспели да присъстват, Krekhaus щедро стриймваха на живо целия концерт на Facebook страницата си. Над 1000 души от цял свят се включиха, за да гледат на живо събитието.

Характерното за групата преливане от жанр в жанр – през психеделичен рок, трипхоп, класически хардрок чак до фънк, джаз и суинг – се сля в уникално изживяване, което държа феновете пред сцената почти до полунощ въпреки неприветливото време.

Всяко излизане на групата на сцената е различно и непотворимо, така че с нетърпение очакваме да ги чуем и видим отново на 10 октомври в клуб Терминал 1.

Както отбелязва китаристът на групата, Явор Недев: 

„Един от критериите, по които преценявам, че един концерт се е получил, е когато изляза след края и видя хората да си говорят на групички. Никой не гледа в телефона си, дори хора, които са се запознали на концерта. И ако тази искра продължи един-два часа, за един кратък момент светът е по-хубаво място. За един момент ставаш човек, който е слушал музика, говорил си е с други хора, за малко няма бариери в общуването“ .

А междувременно, албумът Odd One Out е достъпен онлайн в Youtube канала на групата, а водещият сингъл On the Hidden Tracks неизменно присъства в програмата на радио Z-Rock.

Впечатляващо видео изпълнение на две от песните на групата, Where Has the Love Gone и Take It, можете да намерите тук:

Фейсбук събитие: https://www.facebook.com/events/320591908490078/
Билети: https://bilet.bg/bg/events/krekhaus-live-at-terminal-1/654


В началото