O. Children

Категория: Малки концерти

Начало: 19 Февр. 2013 - 00:00

Град: София

Място: клуб Mixtape 5

Цена: 22 / 26 лв

Организатор: Rawk’n’Roll

Билети: ТУК

O.Children

O.Children

НЮ УЕЙВ ОТ НОВАТА БРИТАНСКА ВЪЛНА С O. CHILDREN В СОФИЯ
ОТ ЛОНДОН ДО СОФИЯ – O. CHILDREN С ПЪРВИ КОНЦЕРТ В БЪЛГАРИЯ НА 19 ФЕВРУАРИ, ПО ПОКАНА НА RAWK’N’ROLL

 

След като през март категорично заявихме, че в България се задава нов ден с тройния концерт на Smallman, Vrani Volosa и Center, от Rawk’n’Roll се радваме да обявим първият ни голям лайв за 2013 година. На 19 февруари лондонската ню уейв банда O. Children, предвождана от внушителния Тоби О’Кенди, ще свири в клуб Mixtape 5.

Повече от 8 години Rawk’n’Roll рови и копае в световния ъндърграунд и представя бандите, на които всички сме фенове, като някои от тях отдавна вече пораснаха достатъчно, че да не отразяват чужда светлина. O. Children са една от тези групи.

Стартирали през 2005 под противоречивото име Bono Must Die, след съдебен спор със самия Боно през 2008, Тоби О’Кенди (вокали) и Анди Стелт (барабани) променят името на групата си на O. Children по песента на Ник Кейв от албума от 2004 “The Lyre of Orpheus” и привличат в състава китариста Готие Ажариста и басиста Хари Джеймс. През август 2010 преродената банда издава едноименния си дебют, в който така умело вплитат най-доброто от ню уейв и пост пънк наследството на Великобритания, че албумът ги превръща в новата клубна сензация на Лондон. Днес, две години по-късно, O. Children са с втори албум в раницата (“Apnea”), няколко обширни европейски обиколки и планирано поредно турне, което през февруари ще ви доведе и в София.

Подробности за концрета на групата очаквайте в идните седмици.

Събитието във Фейсбук.


В началото