Toy

Категория: Малки концерти

Начало: 10 май 2018 - 21:30

Град: София

Място: клуб Mixtape 5

Цена: 20 / 25 лв

Организатор: Indioteque

Билети: ТУК

toy-2018-05-10-5Какво: Британската TOY на живо

Къде: в Mixtape 5 (B-Side)

Кога: 10.05.2018

„Ако предишни поколения са имали Grateful Dead и Pink Floyd като тотеми, пред които да се кланят, то след три албума TOY имат потенциала да са дългокосите сайкъделик герои за сегашното поколение“ (Now Magazine)

Свободата на 60-те, експерименталността на 70-те и пост-пънка на 80-те се смесват в звученето на обещаващата британска група TOY, която ще видим на 10 май в „Mixtape 5“ (B-Side).

Вратите отварят в 20:30 ч., а изпълнението на TOY започва в 21:30 ч.

Концертът е част от събитията, отбелязващи десетгодишнината на проекта Indioteque, организатори на множество концерти, партита и други инициативи от 2008 г. насам. TOY са създадени през 2010 г. в Брайтън и имат три прогресивно надграждащи звученето си албума. През годините са били специални гости на турнета на The Horrors, Placebo, The Vaccines. Част от проекта Sexwitch с участието на Bat For Lashes и от семейството на лейбъла Heavenly Records, свързван с най-силното от британската инди сцена от 90-те години насам. На концерта си в София групата е възможно да представи и песни от предстоящия си четвърти албум, който записват и продуцират сами. Преди и след края на изпълнението на TOY, музиката ще бъде селектирана от Threechords Record Store и Крум Петров (Doesn’t Frogs и The Black Swells).

Билети – 20 лв. регулярна цена в Easy Pay/EPAY GO и 25 лв. на входа на Mixtape 5 (B-Side).

Indioteque се сформират като диджей проект, а през годините се фокусират върху организирането и коорганизирането на концерти. Сред тях са гостуванията на Repetitor (Сърбия), Bernays Propaganda (Македония), No Age (САЩ), Handsome Furs (Канада), Jeniferever (Швеция), Dirty Beaches (Канада), Моли Нилшон (Швеция), A Place To Bury Strangers (САЩ), No Joy (Канада), Grant Hart (САЩ), ESC Life (Хърватия), We Singing Colors (Румъния), Nite Fields (Австралия), Liima (Дания/Финландия), Girls Names (Северна Ирландия), VVhile и Mnjenje (Сърбия), K-X-P (Финландия).

 

Още отзиви за TOY:

“Още едно доказателство колко жива и привлекателна може да бъде сайкъделията в XXI век” (NPR)

 

“Перфектен баланс между мелодия и шум” (Clash Music)

 


В началото