Acid Mothers Temple

Категория: Малки концерти

Начало: 26 Сеп. 2017 - 21:00

Град: София

Място: клуб Mixtape 5

Цена: 25 / 30 лв

Организатор: Аларма Пънк Джаз

Билети: ТУК

PLAKAT_Acid_Mothers_TempleЛегендарната формация Acid Mothers Temple с първи концерт в България.

26 септември 2017 (вторник) – 21:00 ч. – клуб *Mixtape 5*, B-Side (бул. „България“ 1, подлез „Галерия“)

БИЛЕТИ:

25 лв. – предварителна продажба в системата на EpayGo и на касите на EasyPay в цялата страна.

30 лв. – на входа на клуба преди концерта

Acid Mothers Temple са истинска легенда – в не един и два жанра в авангардния рок на ХХ и ХХI век. Създадени в средата на 90-те като (аморфен) психеделик-прогресив-импро-пънк-транс-ембиънт-джаз колектив, днес в дискографията си имат десетки албуми, всеки от които представлява частичка от един огромен пъзел, почти невъзможен за обемане (за нареждане въобще не говорим). В различните студийни и концертни варианти на формацията през годините участват музиканти като прогресив-рок класиците GongЯмамото СеичиДамо Сузуки, пънкарите Afrirampo, барабанистът на Ruins Тацуя Йошида (за когото се носят слухове, че също ще гостува на „Аларма Пънк Джаз“ по-късно през годината) и др. В София на 26 идват като квинтет – роденият в Осака Макото Кавабата (китарa, глас, синтове), Хироши Хагаши (синтезатори, арфа), Мицуко Табата (китари, китарни синтове), Такаши Учида-Wolf (бас) и Сатоши Сакамото(барабани).

„Аз съм нещо като радио тунер“ – казва в първото си интервю за българска медия японският авангардист и (съ)основател на легендарната психеделик-рок формация Acid Mothers Temple Макото Кавабата. И продължава – „Звуците идват отнякъде (…) Опитвам се да ги уловя от своя Космос и след това да ги изсвиря на хората. Това е всичко“… А с оглед на това, къде по-добре би стоял един концерт на Acid Mothers Temple, ако не именно в рамките на радиофестивал като „Аларма Пънк Джаз“?

Европейското турне на групата, чието пълно наименование в настоящия й състав е Acid Mothers Temple & The Melting Paraiso U.F.O., започна в края на миналата седмица, като българската дата е 26 септември (в B-Side на клуб *Mixtape 5*, където по традиция се провеждат едни от най-важните концерти на „Аларма“).

Acid Mothers Temple стъпват за първи път по-сериозно на Балканите за почти четвъртвековното си съществуване, а за „Аларма“ те увенчават една изключително силна японска серия – припомняме, че за последните 12 месеца в рамките на фестивала гостуваха аудио-визуалният артист Тацуру АраиЙошио Мачида и Майко Дате (със спектакъла Sound Is Body, Body Is Sound) и най-влиятелният краут-рок вокалист от 70-те насам – Кенджи „Дамо“ Сузуки (между другото, близък приятел на Acid Mothers Temple). За музикантите това турне е точно след първите им участия в Нова Зеландия – един съвсем нов опит за тях – и след лятното солово европейско турне на китариста Макото Кавабата с авангард-пънк барабанистката Pikacyu от Afrirampo.

Вратите на клуба на 26 септември (вторник) отварят в 21:00ч., като преди гостите от Япония точно в 21:30ч. на сцената ще излязат мат-рок/пост-рок чудовищата Mental Architects трио, което няма аналог в българската музика и чийто нов албум Ascend е едно от най-силните произведения, създавани (в рамките на жанра, а и извън него) въобще през 2017г.

 

ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ:

https://www.facebook.com/alarmafest

http://acidmothers.com

https://www.facebook.com/acidmotherstempleofficial

http://mentalarchitectsband.com

https://www.facebook.com/MentalArchitectsBand

http://binar.bg/player/punk-jazz

 

FACEBOOK-събитие


В началото