The Shivas и The Black Swells

Категория: Малки концерти

Начало: 15 юни 2017 - 21:00

Град: София

Място: клуб Mixtape 5

Цена: 15 лв

Организатор: Blood Becomes Water и Screwed Birth

Билети: ТУК

the shivasАрт колективът Blood Becomes Water и Screwed Birth ви канят да посетите концерта на The Shivas (USA) и The Black Swells (BG), който ще се проведе на 15 юни в малката зала на клуб Mixtape 5 (B-side). Билети ще се продават само на входа на клуба, след като вратите отворят в 21ч. Тяхната цена е 15 лева.

Американските сърф-рокери The Shivas се завръщат в София, за да преставят своя шести албум „Turn Me On“, който беше издаден на 12 май 2017 от звукозаписните компании Annibale и Burger Records.

Предстоящият концерт е третото представяне на групата пред родната ни публика, след двата им впечатляващи лайва в София и Бургас през 2015 г. Оттогава музикантите издадоха „Better Off Dead“ – албум записан от Калвин Джонсън, който е самият основател на K Records. Това е лейбълът, за който са записвали имена като Beck, Melvins, Chain and the Gang, Chicks on Speed и др. Не след дълго на бял свят се появи „I’ve Had Enough b/w So It Goes“ на 7-инчова плоча за сиатълският лейбъл Casino Trash. През 11-те години от основаването на The Shivas, групата успя да направи концерти в почти всички щати в Америка и в над 20 страни от останалия свят, а в биографията им влизат участия в престижни фестивали като SXSW, Austin Psych Fest и Levitation Vancouver. Споделяли са сцена и съвместни турнета с култови имена като The Dandy Warhols и Spiritualized, а също и със страхотните La Luz. Само тези факти са напълно достатъчни, за да предвещаят една страхотна вечер, изпълнена с истински рокенрол от 60-те, но поднесен по неподправен начин от една съвременна група музиканти, открояващи се от масата със своите идентичност и професионализъм.

The Black Swells са може би най-подходящият избор за българска група, която да нахъса публиката преди американците да се качат на сцената. Столичното трио ще изпълни песни от EP-то „Dead Lovers Club“, както и от съвсем пресния си дългосвирещ албум „Quiet Life“, който излезе преди броени седмици. Групата твори в лоното на теченията гараж рок/пънк и сърф рок, гарнирани с премерена доза сайкъделия. The Black Swells са познати на българската публика от концерта си с A Place to Bury Strangers и участията си в събитията на Rocket Psyence, както и от множество лайвове с други софийски групи. Факт е, че The Black Swells стават все по-добри с всеки следващ концерт и сме сигурни, че този ще е поредното доказателство за експлозивния заряд, който притежават.

По щастливо съвпадение, на същата дата в голямата зала на клуб Mixtape 5 (A-side) ще се състои концертът на японския гуру на експерименталната музика Damo Suzuki, който се организира от Alarma Punk Jazz. Blood Becomes Water, Alarma Punk Jazz и Screwed Birth ви предлагат възможността да станете свидетели и на двата концерта, като закупите комбиниран билет от тук, за посещение на двете събития на преференциална цена.


В началото