Ross The Boss

Категория: Малки концерти

Начало: 28 май 2017 - 00:00

Град: София

Място: клуб Live&Loud

Цена: 28 / 34 лв

Организатор:

Билети: ТУК

Ross The Boss не се нуждае от представяне. Ross The Boss е част от оригиналния състав на една от най-великите хеви метъл банди съществувала някога. Това, разбира се, е Manowar!

Ross The Boss е един от металните крале в Manowar от 1980-а до 1989-а. С него са записани първите шест издания на групата: „Battle Hymns“ (1982), „Into Glory Ride“ (1983), „Hail To England“ (1984), „Sign Of The Hammer“ (1984), „Fighting The World“ (1987), „Kings Of Metal“ (1988). Все емблематични издания, класики от които легендарният китарист изпълнява на живо с бандата си. За концертните дати Ross The Boss е поканил съвсем не случайни музиканти. На барабаните е Rhino, който свири с Manowar в периода 1991–1994г. и после през 2008–2009г.; на баса е метъл ветерана Mike LePond от Symphony X, а зад микрофона е талантливият вокалист Marc Lopes.

Със завършен вече състав на групата RTB записаха един от многото химни на Manowar, които влизат в сетлиста за концерта, а именно „Blood Of My Enemies“, която може да се види тук:

 

Очаква се концертната програма на вечерта да включва над десет кавъра на Manowar, между които „Battle Hymn“, „Hail And Kill“, „Kill With Power”, „Sign Of The Hammer”, изпълнени прецизно и с много от хеви заряда на старата школа.

Българската публика вече има шанса да се срещне с него през 2014-а на турнето „All Metal Stars“, където той излезе с Death Dealer, с оправдано самочувствие и бе посрещнат със заслужено уважение.

Шоуто на Ross The Boss ще е на 28 май в клуб „Live & Loud“, където в приятелска атмосфера феновете ще имат възможността да скъсят максимално дистанцията с една от иконите в хеви метъла. Първите 50 броя билети са в продажба в мрежата на eTicketsMall и онлайн на WWW.LIVEANDLOUD.NET и ще са на цена от 28 лв., след това цената става 34 лв., а ако останат места за деня на концерта, ще обявим допълнително. Общата бройка на билетите е ограничена до 220 броя. Съветваме ви да побързате да си осигурите ценната хартийка, за да не останете само с разкази за концерта от приятели.

Група RAMPART функционира от 2006 г., като през нея са преминали редица достойни музиканти. В момента членовете на бандата са: Мария Диез (вокали), Явор Деспотов (китара, бек вокали), Николай Атанасов (китара), Биляна Добрева (бас) и Велислав Казаков (барабани).

RAMPART имат зад гърба си четири дългосвирещи албума: “Voice of the Wilderness” (2009), “War Behest” (2012), “Завера” (2013), „Codex Metalum“ (2016), както и два мини-диска “Warriors” (2008) и “A Tale to Cold” (2011). Предстои да излезе и вече записаният нов албум на групата „WWII: Memories for the Future“.

През последните години RAMPART реализират множество фестивални и клубни участия в Западна Европа и излизат на една сцена с групи като FLOTSAM AND JETSAM, ANVIL, SCANNER, SUSPERIA, UDO DIRKSCHNEIDER, BLAZE BAYLEY, HATE, ARKONA, WITCHBURNER, GODSLAVE, CRIPPER и много други.


В началото