Tuxedomoon

Категория: Малки концерти

Начало: 4 Дек. 2016 - 20:30

Град: София

Място: Sofia Live Club

Цена: 34 / 39 лв

Организатор: DerCircle

Билети: ТУК

Пристигна и официалната информация за концерта на TUXEDOMOON, за който ви информирахме през изминалата седмица.Tuxedomooon Half-Mute_image_fb

“HALF—MUTE” е първия албум на групата от San Francisco, издаден през 1980. Заглавието подсказва за инструментална и вокална част на албума, който е детайлно ревюиран в списание Interview на Andy Warhol и моментално създава култов статут на авангардната група.

При следващия албум, TUXEDOMOON са вече част от новата вълна на нюйоркската сцена. В средата на 80-те групата пристига в Европа, където музиката им, бягаща от жанрови рамки намира своето място. Днес, членовете на групата – St. Brown/ Mexico, Bl. Reininger /Athens, Рeter Principal/New York и L. Lieshout/Brussels са пръснати из света. Bruce Geduldig (1953-2016) напусна този свят преди пролетната част на турнето и е заместен от David Hanеke – визуален артист/художник.

Първото гостуване на TUXEDOMOON у нас е през 2011, последвано от концерт през 2012. На предстоящия концерт в Sofia Live Club групата ще представи “Half—Mute” в цялост и песни от богатата си дискография. Наскоро TUXEDOMOON издадоха Vinyl Extravaganza – бокс включващ 10 плочи/артефакти.

Sofia Live Club разполага със седящи и правостоящи места и ще бъде оптимизиран за 400 гости. Билети на стандартна цена – 34 лева се разпространяват в мрежата на Eventim, 39 лева – в деня (резервация на места според практиката на клуба).

 

За актуална информация следете тук.

организатор: DerCircle


В началото