Karma To Burn

Категория: Малки концерти

Начало: 10 Окт. 2016 - 20:30

Град: София

Място: клуб Mixtape 5

Цена: 20 / 25 лв

Организатор: Wrong Fest и Rawk’n’Roll

Билети: ТУК

„I have a brother or two and a whole lot of karma to burn…“
Bob Dylan

Риф, ритъм и пушеци. С три думи така можем да опишем музиката на американската стоунър рок машина Karma To Burn. И сега, 4 години след бруталния им първи концерт у нас, култовата банда се завръща за втори удар. И това далеч не е всичко – за концерта си на 10 октомври Karma To Burn обединяват усилията на двама организатори. Wrong Fest ще работят рамо до рамо с Rawk’n’Roll, като така събират общи усилия и фенове за (без)паметна рокенрол вечер.

karma to burn live 2016When: 10.10.2016
Doors Open: 19:30
Showtime: 20:30
Tickets: http://wrongevents.ticketlogic.bg/
www.bilet.bg/каси/ or The Wrong Bar

Regular Tickets: 20 BGN (€10)
В деня на събитието: 25 BGN (€12,5)

През 1995 г. Karma to Burn поставиха инструменталния рок на музикалната карта. Родом от Апалачите, пиещи големи глътки евтино уиски и водка, Karma to Burn започват пътуването си само с една раница, пълна с рифове и лошо отношение към властта.

След подписване с Roadrunner Records през 1997 г., Karma to Burn издават първия си едноименен албум. Roadrunner настояват албумът да включва вокали, за да може да го рекламират пред по-широка аудитория. Групата в крайна сметка отстъпва и намира вокалист, но още тогава всички виждат в това временно решение. Музиката им няма нужда от вокали – тя говори за себе си. След издаването на албума, вокалистът е уволнен и това дава възможност на групата свободно да се упражнява в своята оригинална чисто-инструментална визия. Тази визия проправя пътя към две влиятелни и отлично приети от критиката шедьоври – WILD WONDERFUL PURGATORY (1999) и ALMOST HEATHEN (2001). Всеки един от тези записи – сега смятани за класика – донася на групата постоянен поток от успехи и внимание. Въпреки огромния музикален успех, бандата е разкъсвана от противоречия и напрежение и се разпада през 2002.

През 2009 г. Karma to Burn се събират отново, преместват се в Лос Анджелис и се завръщат към преследването на първоначалната си инструментална визия. В Лос Анджелис групата издава два нови албума – APPALACHIAN INCANTATION (2010) и V (2011) и двата чрез Napalm Records. В допълнение към новия материал, групата преиздава оригиналния си самостоятелен едноименен дебютен албум без вокали, така както първоначално е трябвало да бъде слушан.

Двата нови албума отбелязват по-експериментален подход към музикален стил на групата. Включени са кавъри, сола и дори вокали – за първи път след дебютния им албум. Докато Karma to Burn демонстрират, че са израстнали като музиканти, в тях все още има първичната жажда за записи, доближаващи се до по-ранните им години.

Сега, 20 години след създаването си, Karma to Burn се завръщат със запис, който показва истинскaта им същност Karma to Burn се завръщат в планините и „ARCH STANTON“ е златото в тези планини.

Това е Karma to Burn, това е 2016-та и това е ARCH STANTON.

Karma To Burn – Morgantown, West Virginia
Genre: Stoner / Desert Rock
http://www.k2burn.net/
https://www.facebook.com/karmatoburnofficial/
https://soundcloud.com/karma-to-burn-1

Софийската пост-хардкор/метъл банда загрява за следващото си турне.

Какво е по-добре от една торба рифове ударно? Ами, две торби рифове ударно. С ритник в челото, право от колоните. Или накратко – освен Karma To Burn на 10 октомври в Mixtape 5 ще гледаме и софийските герои Them Frequencies. Така освен мачкащите инструментални валяци на американците, ще се блъскаме в хиперенергичните резачки на нашите момчета. Каските и протекторите за зъби не са задължителни, но може и да свършат работа.

Надали има нужда да обясняваме кои са Them Frequencies. За родната ъндърграунд метъл и хардкор сцена са абсолютна институция и освен това са една от най-често свирещите в Европа български банди. Те са и организатор на редки, но адски силни слъдж, стоунър и метъл концерти, а съвсем отделно китаристът им Дидо Пешев стои зад визуалното студио Brave Moustache. В момента Them Frequencies се готвят за поредното си турне в Източна Европа, а доколкото чуваме, коват и нови парчета.


В началото