Russian Circles

Категория: Малки концерти

Начало: 13 Ное. 2016 - 00:00

Град: София

Място: клуб Mixtape 5

Цена: 25 / 30 лв

Организатор: Wrong Events

Билети: ТУК

Една от най – сензационните пост-рок/метъл групи идват в София законцерт на 13 ноември в столичния клуб *Mixtape 5* по покана на „Грешния Организатор”.

RUSSIAN CIRCLES са американска инструментална пост-рок/метъл група създадена през 2004 г. в Чикаго. Вече доказала се като едно от най-големите имена в пост-рока, групата основно е хедлайнер по участията и турнетата си. Дълъг е списъкът с концерти и фестивали, на които са взели участие за 12 годишната си история. Година след участието си на SXSW, Russian Circles правят и първото си турне в Обединеното Кралство, където са подгряващи не на кого да е, а на великите TOOL. В ранните си години са правили турнета с Boris, Isis the band, Red Sparowes, Minus the Bear, Daughters, Coheed and Cambria, MONO (Japan), Pelican и др.
Групата има 5 издадени албума, а шестият е на прага да излезне официално – датата на релийза е 5-и август 2016. Носи името ‘GUIDANCE’ – вижте тийзъра на новия им албум тук. Подробности и съждения относно идващия 6-ти албум, от самата група на този линк.

 

Специалния гост – Helen Money ще открие концерта в ноемврийската неделна вечер. Тя е вече добре позната на голяма част от феновете в София от концерта на японците MONO, организиран преди година от Rawk’n’Roll – the ‘pass-me-that-bottle’ webzine, където омагьоса посетителите с експериментаторските си виртуозни умения. Helen Money е артистичния псевдоним на Alison Chesley – композитор и виолончелист от Лос Анджелис. Участвала е в колаборации за създаването на повече от 150 албума с групи като Disturbed, Bob Mould, Anthrax, Broken Social Scene, Archer Prewitt, както и самите RUSSIAN CIRCLES & MONO. Като специален гост на турнета е окривала концерти на  Portishead, Neurosis, Sleep, Earth, Shellac, Agalloch – The Official Page и на много други.

 

Билетите за концерта са вече в продажба в мрежата на ticketlogic.bghttps://wrongevents.ticketlogic.bg/. Early Bird-овете са почти разпродадени за по-малко от ден. Цената им е 25лв, а след привършването им ще бъдат пуснати билети от 30лв.

Събитието в Фейсбук е тук.

Известната челистка Helen Money (Alison Chesley), считана за новатор с нейните апокалиптичните манипулации и импровизации на чело, започна европейското си турне заедно с инструменталното трио от Чикаго Russian Circles, което ще посети София на13-ти ноември в Mixtape 5 по покана на Wrong Events.

Мрачният, неортодоксален, но мощен стил на Helen Money създава вълнуващата атмосфера на най-тежките метъл стилове, смесена с величието на съвременната класическа музика, което демонстрира по забележителен начин в новия си албум Become Zero (издаден през септември от Thrill Jockey). Незабравимо и пленително, зрителите, станали свидетели на нейни участия по време на турнетата ѝ с Jarboe, Joe Lally, Shellac и още много други, ще свидетелстват за брилянтното изпълнение на Chesley.

Helen Money е позната на българската публика от концерта й с японците Mono миналия април, където участва като гост музикант.

Челистката сподели видео трейлър на предстоящото си турне, който можете да видите по-долу:


В началото