Океан Ельзи

Категория: Малки концерти

Начало: 23 дек. 2016 - 00:00

Град: София

Място: НДК

Цена: 39 - 89 лв

Организатор:

Билети: ТУК

Най-известната украинска рок група ще свири в София на 6 ноемри 2016 г. в зала 3 на НДК.

okean elzy bulgaria

София е спирка от световното турне на най-популярната и най-награждаваната рок група в Украйна – ОКЕАН ЕЛЬЗИ. Петорката ще изнесе концерт за първи път пред българската публика на 6 ноември 2016 г. в зала 3 на НДК.

 ОКЕАН ЕЛЬЗИ е призната от феновете и критиците за най-добрата роклайв група в Източна Европа. Концертите й се превръщат в незабравими спектакли и заради уникалното съчетание между славянската мелодичност и мощното рокзвучене. Групата, създадена през 1994 г., е емблематична със задълбочените си текстове, уникалния си музикален стил, както и с впечатляващото си присъствие на сцената.

Концертните изпълнения на ОКЕАН ЕЛЬЗИ са една от нейните запазени марки и заради заразителната енергия на групата, която някои определят като “източноевропейските U2“.

Музикантите споделят:

Ние пробихме езиковата бариера чрез музикалната ни енергия, мощния европейски саунд и комбинацията между украинската поезия и славянската мелодичност. Нашите концертни турнета из Северна Америка, Западна Европа и Русия бяха изключително успешни.  Това е една от причините да се радваме на огромна популярност не само в Украйна, но и в Русия, и в много други държави. Феноменално е за украинска банда да има толкова много фенове в целия свят, при положение, че всичките ни текстове са на украински език.

След София, “Световнен тур 2016-2017 на Океан ЕЛЬЗИ“ продължава в Дубай. В началото на следващата година бандата ще свири и в САЩ, като билетите за концерта им на “Медисън Скуеър Гардън“ са разпродадени за по-малко от два дни.

В дискографията си групата има 9 самостоятелни албума, последният от които – “Без Меж“, бе издаден през март тази година. От оригиналния състав на групата, която се среща за първи път през 1992 г., а две години по-късно се презентира вече като ОКЕАН ЕЛЬЗИ, са останали вокалистът и автор на музика и текстове Святослав Вакарчук, и барабанистът Денис Глинин. Останалите им колеги са: Денис Дудко – бас китара, Милош Елич – клавири и аранжименти, както и китаристътВладимир Опсеница.

Промо билетите за концерта на ОКЕАН ЕЛЬЗИ в София са вече в продажба в мрежите на Eventim и Ticketlogic и са на цени от 39 до 89 лв. След тяхното изчерпване цените на всички категории ще се повишат с 10 лв.

Следете за актуална информация относно концерта на ОКЕАН ЕЛЬЗИ в София на страницата на събитието във Facebook. Повече информация за ОКЕАН ЕЛЬЗИ може да намерите на технияуебсайт.

Вижте енергията от концертните изпълнения на ОКЕАН ЕЛЬЗИ тук:

ОКЕАН ЕЛЬЗИ ще свирят за първи път в София на 23 декември тази година, вместо първоначално обявената дата – 6 ноември. Новината за рокадата изтече от мениджмънта на най-известната украинска рокгрупа и партньорите им в България. Причината за промяната е съвпадението на датата с президентските избори у нас, които преди да лятната си ваканция Народното събрание гласува да се проведат на 6 ноември.

Въпреки опитите ни да запазим първоначално обявената дата, партньорите ни от НДК са категорични, че Зала 3 на Националния дворец на културата, в която е предвиден концертът, винаги се използва за изборни пресконференции и няма вариант в този ден да бъде домакин на уникалното рок събитие”, съобщиха организаторите.

Желанието на О.Е. да свирят пред българска публика възможно най-скоро, може да се реализира на23 декември, поради ангажираността на всички подходящи за събитието зали в София, и поради натоварения график на бандата. Петорката е на световен тур, който ще завърши следващата година.

 

Меломаните, които вече са закупили билети за концерта на 6 ноември, но нямат възможност да присъстват на 23 декември в зала 3 на НДК, могат да ги върнат в срок до 15 септември 2016 г. от мястото, от което са закупени. За всички останали – билетите ще важат и за новата дата без допълнителна презаверка.

 

Промо билетите за концерта на ОКЕАН ЕЛЬЗИ в България вече са изчерпани. Редовни билети се продават в мрежите на Eventim и Ticketlogic на цени от 49 до 99 лв.


В началото