Jack Oblivian & The Sheiks

Категория: Малки концерти

Начало: 9 май 2016 - 00:00

Град: София

Място: клуб Mixtape 5

Цена: 17 / 20 лв

Организатор: BBW

Билети: ТУК

JJackO_weback Oblivian & The Sheiks ще свирят на 9-ти май в София. Концерът е организиран от BBW и ще се състои в B-side залата на Микстейп5. На него ще бъде представен седмият самостоятелен албум на Джак О., “The Lone Ranger of Love”, който излезе на пазара през януари тази година.

Билети – 17 лв. на предварителна продажба и 20 лв. в деня на концерта.

Подкрепете събитието във фейсбук.

Мемфис е считан за меката на рокендрол, блус и госпел музиката, най-вече заради Сън Рекърдс и продукцията му от 50-те. В последните 20 години пък е смятан за столица на гараж-рока, предимно заради Jack Oblivian, известен още като Jack Yarber. През 90-те той свири в две много влиятелни гараж-пънк групи: Compulsive Gamblers – заедно с Greg Cartwright; и Oblivians – отново с Greg и с Eric Friedl, който по-късно основава Goner Records. Това са групи, които са повлияли в развитието на пънк-рок музиката, вдъхновили банди като White Stripes, the Hives, Jay Retard и много други.

На 9ти май в малката зала на Микстейп, Джак Обливиан ще представи последният си седми солов албум, озаглавен “The Lone Ranger Of Love”, който излезе през януари тази година, издаден от собственият му лейбъл Mony Records. Този дългосвирещ албум е продължение на предшестващият го “Rat City”, който излиза през 2011г. за лейбъла Big Legal Mess. На сцената ще бъде придружен от най-горещата млада рок група от Мемфис – The SHEIKS (Graham Winchester (барабани/вокал), Keith Cooper (китара/вокал) и Frank McLallen (китара/вокал). Специално за европейското турне към тях ще се присъедини Seth Moody (сакс/клавири).


В началото