Rotting Christ

Категория: Големи концерти

Начало: 15 май 2016 - 20:00

Град: София

Място: клуб Mixtape 5

Цена: 35 / 40 лв

Организатор: Live & Loud

Билети: ТУК

Както първи Ви съобщихме, ROTTING CHRIST ще ни гостуват пак!

Те са една от бандите, на които българската публика няма да се насити да гледа на живо. Няма как да не си спомним паметния първи концерт на групата у нас през 1998г., страшния втори в малкия клуб „Satan“ в гр. Бургас, следващия в „О!Шипка“, четвъртия и т.н. Все специални събития, които сближиха групата с феновете до степен, в която идвайки тук четиримата от Атина да се чувстват като у дома си.

Същото ще чуете от самите момчетата от групата, но по-важното в настоящия момент е, че за пореден път Sakis Tolis и компания се довериха на Live & Loud за нова среща с феновете си в България. Неслучайно е избрана днешната дата 12 февруари, за да се обяви официално това, за което феновете говорят вече седмици – ROTTING CHRIST ще свирят в София през месец май! Днес е и официалната дата на издаване на новия албум на групата.

Заглавието на проекта е „Rituals“, а издателите от Season Of Mist споделят:

„Сега с „Rituals“ гръцките спецове правят крачка напред в развитието си. Затегнете колани за едно завладяващо музикално пътешествие из древни култове и митологии, пораждащо разтърсващи емоции и разпалващо въображението. Това е метъл в неговата най-добра форма!“

Трябва да се отбележи, че ROTTING CHRIST не са артисти, които да омръзнат на публиката или да се повтарят. Последният път, когато бандата свири у нас, бе пак по покана на Live & Loud, а концертът се състоя в клуб R.B.F., чийто капацитет от около 350-400 човека беше изпълнен докрай. Сега се питаме дали столичния клуб „Mixtape5“ ще събере всички, които искат да чуят нещо от новия албум на живо, както и неизменните класики на дарк метълите от Атина, чийто концерт ще се състои в голямата зала на 15 май 2016г. Много е възможно залата няма да се окаже тясна и затова ви съветваме да си закупуване на билети навреме.

Група EUFOBIA са Ники (китара & вокал), Стеф (бас & вокал), Благо (барабани) и Иван (китара). Момчетата са свирили на живо повече от 150 пъти за последните няколко години, в страни като: Германия, Полша, Австрия, Унгария, Швейцария, Чехия, Словакия, Словения, Сърбия, Македония, Италия, Гърция, Турция, Молдова, Румъния и разбира се – родната България. През това време са делили сцената или турбуса с популярни групи като: Arch Enemy, Dark Tranquillity, Vader, Immolation,  Onslaught, Malevolent Creation, Gorgoroth, Sinister, Keep of Kalessin, E-force, Agathocles, Broken Hope, Negura Bunget, Suicidal Angels,  както и с много членове на ъндърграунд братството.

Първият албум на EUFOBIA, наречен „Insemination“ е издаден през януари 2010г. от румънския лейбъл Axa Valaha Productions, а в началото на следващата 2011 година групата е вече готова с втория си албум  „Cup of Mud“, издаден от българската компания Wizard.

По-креативни от всякога, членовете на групата подготвят в момента третия си албум, който следва да бъде издаден есента на 2016 година.

Spider Kickers са сформирани през 1986г. в Йоанина, Гърция. Това е една от най-старите гръцки, култови метъл банди, която продължава да свири и днес! Стилът им е thrash metal с елементи на death metal. През 30-годишното си съществуване са свирили с групи като Sodom, Flotsam and Jetsam, Satyricon, Rotting Christ, Septicflesh и много други.

Концертът на Rotting Christ, Eufobia и Spider Kickers ще бъде на 15 май в club *MIXTAPE 5*. Билети могат да бъдат намерени на касите на Eventim в цялата страна (Office 1, Technomarket, Technopolis, Пикадили, OMV, Usit Colours, магазин „ЯКО“, На тъмно, Metal Heaven, Фотосинтезис, каса 3 на НДК), както и онлайн на:WWW.LIVEANDLOUD.NET на цена 35 лв. В деня на събитието билетите ще струват 40 лв. и ще се продават само на входа на клуба.

 

Facebook event

Концертът на Rotting Christ и Eufobia ще бъде на 15 май в club *MIXTAPE 5*. Билети могат да бъдат намерени на касите на Eventim в цялата страна (Office 1, Technomarket, Technopolis, Пикадили, OMV, Usit Colours, магазин „ЯКО“, На тъмно, Metal Heaven, Фотосинтезис, каса 3 на НДК), както и онлайн на: WWW.LIVEANDLOUD.NET на цена 35 лв. В деня на събитието билетите ще струват 40 лв. и ще се продават само на входа на клуба.

Очаквайте още подробности!

По-долу можете да видите и видео съобщение от Sakis от ROTTING CHRIST


В началото