Rosetta

Категория: Малки концерти

Начало: 2 Юли 2016 - 00:00

Град: София

Място: клуб Mixtape 5

Цена: 20 / 25 лв

Организатор: Rawk’n’Roll

Билети: ТУК

Американската пост метъл банда Rosetta ще посети България за първи път на 2 юли, благодарение на Rawk’n’Roll. Концертът е част от предстоящото европейско турне на групата, което е в подкрепа на излезлия през миналата година албум “Quintessential Ephemera”, и ще се проведе в малката зала на столичния клуб Mixtape 5.

Началото на Rosetta е поставено през вече далечната 2003, като до момента групата има издадени пет дългосвирещи албума, както и няколко сплита с групи като Junius, Balboa и Year Of No Light. Сами определящи стила си на свирене като space metal, Rosetta използват в музиката си елементи на пост-хардкор, шугейз и дроун, които събрани заедно оформят почерковия им звук.

Концертът в София на 2 юли е след датата им в Истанбул и преди тази в Македония, като това е първият път, в който групата свири по тези места. Също така, българската публика ще посрещне групата в обновения й състав: през миналата година към Rosetta като втори китарист се присъедини Eric Jernigan от City Of Ships.

Rawk’n’Roll най-сетне разкриват дълго пазения в тайна специален гост на предстоящия концерт на култовата американска банда ROSETTA. Това са родните инструментални герои MENTAL ARCHITECTS. Съвсем наскоро те приключиха записите на новия си албум, намиращ се в своя пост-продукционен етап. Всички, които искат да видят и чуят парчетата на живо преди издаването им, са добре дошли на 2 юли в малката зала на клуб Mixtape 5. Това ще бъде едва втори концерт в България на MENTAL ARCHITECTS в последните три години.

Билетите за концерта се продават по 20 лева в мрежата на Ticketlogic, а в деня на събитието ще струват 25. От днес могат да бъдат закупени и в The Egg Bar (ул. Лом 1А, на гърба на Unicredit Bulbank при метростанция Сердика). Също така, освен родните MENTAL ARCHITECTS и ROSETTA, на сцената ще излезе и американската пост-метъл банда NORTH, за които това е първо европейско турне.

Линк към билетите

Събитието във Facebook

Официален сайт

Bandcamp Rosetta

Bandcamp North

Bandcamp Mental Architects


В началото