Velian

Категория: Български групи

Начало: 28 Февр. 2016 - 19:00

Град: София

Място: клуб Mixtape 5

Цена: 8 лв

Организатор: BGTSC

Билети: ТУК

Българската метъл група VELIAN ще представи своето дебютно EP на 28.02.2016. Изданието ще носи заглавието „Fireflies” и ще включва четири композиции. Творбата ще бъде факт само няколко месеца след събирането на бандата. Записите са осъществени в собственото студио на групата.

Официалната промоция на “Fireflies” ще се състои под формата на концерт на 28.02.2016г, мястото е столичният клуб MIXTAPE 5, B-side. Билети ще се продават само на място, като цената ще бъде 8 BGN.

Специални гости на събитието ще бъдат момчетата от румънската група DARK FUSION, които са познати на част от българската публика – гостували са няколко пъти у нас, включително като съпорт на SEPULTURA през 2014 година. DARK FUSION са победители в румънското издание на WOA: METAL BATTLE Romania за 2015 година.

FRAGMENTS OF EXISTENCE ще се включат като специален гост за концерта-промоция на дебютното EP“Fireflies” на новосформираната метъл група VELIAN. Припомняме, че той ще се проведе на 28.02.2016 г. в столичния клуб “Mixtape 5”, B-side, като вече бяха обявени гости и в лицето на румънската група DARK FUSION. Билети ще се продават само на място.

FRAGMENTS OF EXISTENCE съществува от ноември месец 2012-а година. След като група CHAINS се разпада по това време, Иван Мунин – Vans и Иво Цацов са решили да сформират нова група с Калин Енчев (познат дотогава като барабанист на 40 DAYS LATER, FORMLESS REALITY, DASH THE EFFORT. След това, момчетата се фокусират върху писането на авторски материал за албум, като са запазват и старите парчета на бандата. Скоро към тях се присъединява Антон Андонов – Torden (BLEAK REVELATION, HELLRIDER). Сега, три години по-късно, групата е готова със записите по дебютния си албум. Творбата ще бъде издадена по-късно тази година и за момента носи работното заглавие “Aeons”. Можете да видите и чуете Lyric Video-то към техния сингъл “Aftermath” по-долу.

Музиката на VELIAN може да се определи като симбиоза между Power Metal от една страна и Melodic Death Metal от друга, налице са и частични Gothic влияния. Членовете на бандата са познати от редица други групи, активни у нас: Иван Иванов (WARTIME) – Вокали; Дилян Недев (ex-FANAGORIA) – Китари, Клавишни; Васил Симеонов (WARTIME, HELLRIDER) – Китари; Антонио Митов (WARTIME, ex-MYSTICA, ex-PROGRESSION) – Бас; Велизар Болчев (WARTIME, еx-ХАЗАРТ) – Барабани.

VELIAN направиха сценичен дебют като подгряваща група за Warrel Dane (NEVERMORE, SANCTUARY) в началото на ноември миналата година.

Събитието се осъществява със специалната подкрепа на BGTSC.

Очаквайте допълнителна информация съвсем скоро!

 

 


В началото