Comasummer

Категория: Български групи

Начало: 13 Дек. 2015 - 20:00

Град: София

Място: клуб Mixtape 5

Цена: 5 лв

Организатор:

Билети: ТУК

Comasummer подготвят съвсем скоро промоционален концерт за излизането на дебютното EP „Out od the Sun“. Следете събитието във фейсбук. А ето какво има да ви каже и самата група:

На 13.12.2015 в малката зала на Mixtape 5ще представим всичките 6 песни от дебютния ни албум “Out of the Sun”, което досега сме правили само веднъж – на Rocket Psyence Night през месец май тази година. Ще чуете и почти толкова на брой нови песни. Концертът ще продължи поне час и половина. Това е първият ни самостоятелен концерт. Той е под шапката на Rocket Psyence, организираме го сами и е много специален за нас.

Comasummer вече е под лейбъла Custom Made Music, който е базиран във Вирджиния, САЩ. Лейбълът издаваCeremony, Peter Hook & The Light (от Joy Division), David J & Ego Plum (отBauhause), Ringo Deathstarr, Stellarium,Screen Vinyl Image и много други, като е работил и с shoegaze/noise rock иконитеSkywave, които след разпадането си се разделят на Ceremony и A Place To Bury Strangers. Всички тези артисти са оказали влияние на Comasummer, затова сме щастливи, че сме в листата наCustom Made Music заедно с тях.

На 1 декември Custom Made Music ще издадат „Out of the Sun“ на касета в лимитиран тираж, а след Нова година – и на CD. Касетите и дисковете ще излязат първо в САЩ, но ще бъдат налични и у нас. Касетите ще се продават на този концерт.

Специално за промото на албума подготвяме и лимитирана серия self-released CD-та, както и нов текстилен мърч. Само на този концерт всички артикули ще бъдат на по-ниска цена.
Като подарък към всяка касета и CD, продавани на концерта, ще предоставим код за напълно безплатен даунлоуд на албума от bandcamp. Отделно от това, на входа на залата всеки посетител на концерта ще получи код за 50% отстъпка при покупка на дигитално копие на албума.
Отново ще използваме визуализациите, създадени за нас от Спартак Йорданов и Ралица Тонева, като ще се погрижим подобаващо за осветлението и за звука.

Comasummer_photo

Артуъркът в албума, както и този на мърча, е оригинален и е дело на Емануела Беловарски и Десислава Иванова. Албумът е изцяло записан, миксиран и мастериран от групата.
От тази есен имаме нов барабанист – Йордан Грънчаров, когото видяхте на концерта ни със Centerи Soundprophet. Освен с тези групи, досега сме свирили на една сцена и с The Shivas, Temple of the Smoke, Hugo Race, но с Георги Божанов на барабаните, а на първите си концерти – сДесислава Петкова. Останалите членове на групата са Владимир Лалов – вокал и китара, Пламен Печин – китара, Николай Каракехайов – електрически орган, Веселин Карастойчев – бас.
На 11 декември (петък) ще направим Rocket Psyence pre-party в бар The Muse, като музиката ще бъде подбрана от нас, Doesn’t Frogs и приятели.


В началото