Кикимора

Категория: Български групи

Начало: 21 Ное. 2015 - 00:00

Град: София

Място: Sofia Live Club

Цена: лв

Организатор:

Билети: ТУК

Групата на Николо Коцев КИКИМОРА празнува 4-годишнината си в София Лайв Клъб на 21 ноември. Ще бъдат изпълнени авторски парчета и любими кавъри.

От самото начало на съществуването на групата Николо споделя, че няма амбиции за издаване на албум, тъй-като музиката на КИКИМОРА се разпространява безплатно в Интернет. Все пак  миналата пролет групата издаде първия си студиен албум.

Според Коцев „това е съвсем естествено, след като се е събрал достатъчно материал. Освен това, феновете са благодарни за възможността да имат официален носител с музиката на бандата – използват диска за да си вземат автографи от момчетата.“

В диска са включени 11 парчета, между които добре познатите „Мръсница“ и „Бай Ганьо“, чиито текстове са на Андрей Слабаков, „Омерзен“, „Глупакът“ и др.

КИКИМОРА често работят с големи оркестри, с които изпълняват интересни съчетания от стилове. В две поредни години са участвали в заключителните концерти на Моцартовите празници в Правец, съвместно с Русенска опера. Там групата изпълява известни оперни арии в рок аранжимент, с оркестър и солисти.

Друг емблематичен концерт, заснет за телевизия бе изнесен съвместно със  Симфоничния Оркестър на БНР и маестро Емил Табаков в Зала България.

Групата участва и в два впечатляващи концерта съвместно с Гвардейския Представителен Духов Оркестър – единият в зала България пред Президента Росен Плевнелиев, а другия – в Арена Армеец съвместно с още 7 оркестъра от страната и чужбина. Пред препълнената зала КИКИМОРА изпълни роксюита от световноизвестни парчета, заедно с около 250 музиканти и хор.

Момчетата от КИКИМОРА често акомпанират на световноизвестния Джо Лин Търнър, с когото Николо работи от 1995г.

Съвместните им концерти вече са четири, а  в момента се планират нови.

КИКИМОРА продължава да създава нова музика, а феновете на групата стремглаво се множат. Най-новата песен е лиричната балада „Болка“, която в продължение на месеци твърдо се е барикадирала в някои от най-популярните класации за нова музика.

Рокмузикантите ще изпратят старата 2015 година с друг съвместен концерт заедно с един от най-известните съвременни рок певци -норвежеца Йорн Ланде, който е една от иконите на модерния рок. Участвал е както в другата група на Николо Коцев – Брейзън Абът, така и в групи с музиканти от Уайт Снейк, Блак Сабат, Ингви Малмстийн и мн. др.  Йорн и КИКИМОРА ще изнесат Новогодишния си концерт на 31-ви декември в морската столица на рока Каварна. Събитието се случва със съдействието на бившия кмет на града Цонко Цонев.

На 21 ноември групата кани фенове, приятели и медии на концерта си в София Лайв Клъб, като за втора поредна година групата ще покани на сцената всички, които желаят да пеят и свирят с нея.


В началото