Irfan

Категория: Български групи

Начало: 12 Ное. 2015 - 00:00

Град: София

Място: клуб Mixtape 5

Цена: 10 лв

Организатор:

Билети: ТУК

Концертът в София е последен за годината с оригиналната певица на Irfan Деница Серафимова.

Третият албум на родната етно-уърлд група Irfan, наречен “The Eternal Return”, излeзe официално в Европа на 21 септември през френския лейбъл Prikosnovenie. След като го представиха с концерти във Велико Търново и Пловдив, сега е ред и на София да се потопи в магичната музика на Irfan на 12 ноември в клуб Mixtape 5. Събитието е специално, защото за последен път тази година групата ще излезе с две певици на сцената. Това е последният им лайв за 2015 с Деница Серафимова. Следващите им концерти у нас и в Европа ще бъдат с новия глас на Дарина Златкова.

След концерта в София на 12 ноември, Irfan ще свирят в Пловдив в Bee Bop Cafe на 14-и, а след това ги чака и поредното европейско турне, с дати в Румъния, Унгария, Холандия. На предстоящите концерти те ще бъдат с Дарина Златкова зад микрофона. Така концертът в София става последна възможност да видим и чуем Irfan с Деница и Дарина заедно на една сцена.

Билети на цена 10 лева тръгват от понеделник в мрежата на Eventim. Очаквайте допълнителна информация за събитието.

До момента Irfan представиха “The Eternal Return” по време на Transfiguration Festival в село Долен, на 20 септември във Велико Търново, заедно с експерименталната етно формация Кайно Йесно Слонце и на 21 септември в двора на Драматичния тетатър в Пловдив.

Събитието във Facebook

Irfan във Facebook

За Irfan:

Irfan са истинска гордост за музикалната ни сцена. Групата е създадена през 2001 от хора, взели участие в групи като Исихия, Кайно Йесно Слонце, Ом и Zarathustra. В музикалната им палитра се преплитат както влияния от българския и средноизточния фолклор, така и музикални мотиви от средновековната европейска музика. Имат два албума за френския лейбъл Prikosnovenie: „Irfan“ (2003) и „Seraphim“ (2007), а зад гърба си имат както турнета в Европа, така и участия на профилирани фестивали като Castlefest, Transfiguration Festival EntreMuralhas Gothic Festival, Folklorum Festival и редица други. Третият им албум “The Eternal Return” идва след седемгодишна студийна пауза и бележи завръщането на оригиналната певица на Irfan Деница Серафимова.


В началото