King Automatic

Категория: Малки концерти

Начало: 16 Окт. 2015 - 21:00

Град: София

Място: клуб Mixtape 5

Цена: 17 / 20 лв

Организатор: Alarma Punk Jazz

Билети: ТУК

16 октомври 2015, петък – 21:00ч. – клуб *Mixtape 5*, B-Side

Готови ли сте за рокендрол? Многоръкият King Automatic, когото гледахме точно преди две години в София и който фактически беше първият артист на легендарния швейцарски primitive rock’n’roll лейбъл Voodoo RhythmRecords, изнасял някога концерт в България, идва отново на 16 октомври с програмата от новия си албум Lorraine Exotica (четвърти за музиканта в каталога на Voodoo Rhythm за последното десетилетие).

Албумът на човека-оркестър от Нанси, Франция, е един естествен оксиморон още в заглавието си – Lorraine (Лорен или Лотарингия), който е доста индустриализиран, според самия King Automatic е най-неекзотичното място на света. Посредством претопяването в пещта на дяволската музика обаче от Lorraine Exotica се е получил един доста интересен пъзел, в който има и блус, и рокабили, и траш, и калипсо, че и френски шансони от 1885г., претворени в рокендрол. Има и мрачна бригадирска балада (All Crossed Out In Red), посветена на прародината (бабата и дядото на King Automatic са от Лвов, Украйна, страна, която музикантът посети за пръв път веднага след концертите си в София и Русе преди две години, сиреч, непосредствено преди наставането на сегашната ситуация там).

На 16 октомври в клуб *Mixtape 5*, B-Side заедно с King Automatic ще призовем духовете на Ramones и The Cramps, а защо не и самия Дявол. С щипка Джери Лий Луис, Kraftwerk, Баланеску, ямайски, бибоп- и западноафрикански ритми и какво ли още не в един потресителен пънк-блус-рокабили-траш спектакъл, по-добър дори от този, който имахме в рамките на десетия юбилеен „Аларма Пънк Джаз Фест” преди две години.

Един от Топ 10 артистите на европейската one man band рокендрол сцена, Джей, познат в миналото като барабанист на легендарната френска пънк банда Thundercrack, a от десетина години основно с името KING AUTOMATIC пише, пее и свири (на поне три инструмента едновременнo) песни, в които се мяркат каубои от Чернобил, Доктор Джекил и Сестра Хайд, Бъди Холи, вампири-диабетици (и някои вампирки от Барселона) и черни кадилаци – светът на KING AUTOMATICсъдържа всички задължителни съставки, за да ни пренесе в един паралелен свят, зловещо напомнящ атмосферата на разказа „Дяволският оркестър” на Стивън Кинг. Тук обаче оркестърът не само се дирижира, но и на практика се състои от един човек. Седнал зад барабаните с клавир, китара и хармоника, Джей сам постига звука на рокендрол-комбо и то не само технически, но и емоционално. След този концерт определено няма да сте същите! Напук на британско-американската максима, че французите не разбират нищо от рокендрол!

БИЛЕТИ в „Дюкян Меломан”, Ticketplus и Eventim: 17 лв

На входа на клуба преди концерта: 20 лв

http://www.ticketplus.bg/news.php?nid=350

http://www.eventim.bg/bg/bileti/king-automatic-sofia-club-mixtape-5-409756/event.html

 

ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ:

https://www.facebook.com/alarmafest

https://www.facebook.com/events/1013876221990428

https://www.facebook.com/King-Automatic-163328983714031

http://www.kingautomatic.com

http://bnr.bg

http://binar.bg/player/punk-jazz

http://www.gocitizen.net

P.S. В деня след концерта – на 17 октомври в 19:00ч. – Alarma Punk Jazz организира в Чешкия център заедно с кинофестивала Sofia Biting Docs прожекция на филма за Voodoo Rhythm Records „ВУДУ РИТЪМ: THE GOSPEL OF PRIMITIVE ROCK’N’ROLL” – документална лента на германеца Марк Литлър с участието на създателя на лейбъла Reverend Beat-Man (който също беше тук миналия октомври), King Khan & The Shrines, The Dead Brothers и други знакови личности от света на примитивния рокендрол, с което се оформя цял двудневен Voodoo Rhythm-празник. Официален медиен партньор и на двете събития е Go Citizen!


В началото