The Myrrors

Категория: Малки концерти

Начало: 13 Окт. 2015 - 21:00

Град: София

Място: клуб Mixtape 5

Цена: 12 / 15 лв

Организатор: Wrong Events

Билети: ТУК

Аризонската сайкъделик рок група The Myrrors ще стъпят на родна земя на 13 октомври, по покана на Wrong Fest. Съпорт на американците ще са Tales From The Sleeping Land. Концертът ще се проведе в B-Side на клуб „Mixtape 5“ с начален час 21 ч. Цената на билетите на предвартелна продажба е 12 лв, а в деня на събитието – 15 лв.
Ето и по-подробна информация от самите организатори:

Не сме убедени, че можем да дадем определение на точно този концерт, който предстои на 13-ти октомври. Затова ще сложим един цитат, на приятел – музикант, от чиято красноречивост напушва смях:

„трябва да направим клада от 50 кила марихуана и хора да раздухват дима в 4 посоки в ритъма на музиката – по-wrong от това здраве му кажи 8-D и това да се случва всяка година. нещо катоBurning Man

The Myrrors са експериментален сайкъделик рок група от Аризона, формиранa в началото на 2007 г. Първоначално състоящ се от Nike Rayne на вокали и китара, Claire Брутните на бас и Grant Beyschau десет барабани, като в този състав записват албума „Burning Circles in the Sky“. Непосредствено след албума им се присъединява и китаристът Cesar Alatorre-Mena.

Групата се разпада през 2009 г., но в крайна сметка е отново реформирана през 2013 г. На следващата година „Burning Circles in the Sky“ е преиздаден в редица ограничени серии, след което групата създава и инструментално EP „Solar Collector“ на касетка и винил.

Техният втори студиен албум „Arena Negra,“, е издаден през 2015 г. от Beyond Beyond Is Beyond Records.

Имаме щастието и съвпадението да ги видим благодарение на Fuzz Club Records, които организират европейското турне на групата и за разлика от много пъти, когато България е пропускана, за тази група успяхме да се преборим да ни посети.

Искаме да ви представим една формация, чиято музика и история е толкова истинска, че единственият начин да се доближите до разбиране е да чуете музиката им.

Имаме вече такъв шанс, тъй като групата ще направи дебюта си на този уникален сам по себе си концерт за България.

Проектът TFSL ( Tales From The Sleeping Land) e създаден от Калоян Иванов през 2012. Първите два албума е записал сам, на изцяло аналогова техника, като първият албум е записван в продължение на две години и половина.

Основната идея е албумът да е изцяло аналогов и да не използват никакви семпли или дръм машини при записването му. В момента Калоян работи върху трети албум и той ще бъде последният, който ще запише сам.

Вече TFSL е състав от петима музиканти, като всеки от тях се изявява в съвсем различен стил, но всеки един от тях проявява пълна отдаденост да участва в този проект. Името на групата всеки може да го тълкува, както си поиска….

Медиен партньор са Alarma Punk Jazz Fest, за което им благодарим за подкрепата.“

Линк към събитието във фейсбук – тук.


В началото