lieVeil

Категория: Български групи

Начало: 13 юни 2015 - 00:00

Град: София

Място: клуб Mixtape 5

Цена: лв

Организатор:

Билети: ТУК

Mетъл група lieVeil участва с авторско парче в компилацията на списанието Sickdrumer – лидер в музикалните медии на световно ниво. Варненците са първата българска група, която може да се похвали с това сериозно постижение! Обединявайки творчеството на едни от най-добрите групи на международната метъл сцена,компилацията Brutal Beatingsпредставлява висше признание за качеството на бандите, чиито парчета са получили мястото си в нея. Днес една от тях е и “Horo raised” на черноморските метъл машини.
Това международно присъствие на lieVeil не е единственото, което отбелязват варненците през 2015г. След като забиха зверски в епична битка на финала на Wacken Open Air Metal Battle of the Bands през април в София, lieVeil показаха, че тяхното място е на голямата сцена сред утвърдените имена. Седмица по-късно бяха избрани за финалисти и в друг сериозен конкурс – този на Каварна Рок Фест. Момчетата ще свирят на уникалния морски фест на 26 юни, делейки сцена със световни легенди като Within Temptation и Twisted Sister.
Седмица по-рано – на 13 юни в столичния клуб Mixtape 5 lieVeil ще запалят с мега тежки рифове и софийската сцена. Тогава ще участват във феста Moshpit Massacre 4 отново в среща с едни от най-добрите групи в страната.
Метъл машините от Варна са предвидили да зарадват и феновете от родния си град през юли като вмъкват в програмата си и участието си на емблематичния за морската столица фест Fun City.
За повече информация относно групата:
Facebook page: www.facebook.com/lieVeilband


В началото