King Dude

Категория: Малки концерти

Начало: 30 май 2015 - 21:00

Град: София

Място: клуб Mixtape 5

Цена: 17 / 20 лв

Организатор: Alarma Punk Jazz и Rawk’n’Roll

Билети: ТУК

Alarma Punk Jazz и Rawk’n’Roll обединяват сили в последната събота на месец май, за да ви срещнат с една истинска легенда на съвременната американска независима сцена. Томас Джеферсън Каугил, известен повече като King Dude, е нещо като съвременна реинкарнация на Джони Кеш, но на един Джони Кеш от паралелна реалност (или от друга планета, или от тъмното бъдеще), такъв, какъвто би бил, ако беше отраснал с музиката наEinstürzende Neubauten, Kammerflimmer Kollektiefили Gravemist. Иначе King Dude си е от Сиатъл, което също не е факт за подминаване с лека ръка, ако си говорим за музикална история. Pitchfork го наричат „сиатълския блек’н’рол ковач на песни”, а в ревюто си за албума му Fear от 2014г.Guardian многозначително подчертават, че„Америка може да изглежда като място на относителна вежливост, но като остържете повърхността, отдолу ще откриете чудовища”.

Песните на King Dude обхващат целия емоционален диапазон от дяволския ритуал доcreepy romantic откровенията, а аудиторията му се състои както от брадати татуирани метъли и девойки, припадащи от ниския му резониращ глас, така и от ембиънт-дроун интроверти, почитатели на кънтри-блуса и (пост)пънкари. Т.е. мистър Каугил е достатъчно универсален, за да бъде пускан и по мейнстрийм радиостанции, но и толкова искрен и самобитен, колкото може да бъде само един истински съвременен ъндърграунд герой във времената, когато самото понятие „ъндърграунд” доста се е поразмило.

Концертът на King Dude в София е grand finale на близо тримесечно европейско турне, а специалните бонуси към него са подгряващите артисти – Foie Gras (ambient/drone/singersongwriterпроект от Сан Франциско, Калифорния, с участие в последния албум на King Dude) и Leaver(отново в същия ключ дуо от София, което гледахме миналата година преди канадците Nadja пак в малкия *Mixtape 5*)

На концерта, както вече стана традиция, ще бъдат разиграни две двойни покани – една за Voodoo Healers (на 6 юни, пак в малкия *Mixtape 5*) и една за Хюго Рейс (на 11 юни, пак там).

Билети от 17 лв можете да закупите в „Дюкян Меломан” и в системите на Ticketplus Eventim до 10 май. В деня на концерта ще е 20 лв.

http://www.ticketplus.bg/news.php?nid=331

http://www.eventim.bg/bg/bileti/king-dude-usa-sofia-club-mixtape-5-396273/event.html

 

30.05.2015 – 21:00ч. – club *Mixtape 5*, B-Side

Support: Foie Gras (USA) & Leaver (BG)

 


В началото