Nauseahtake

Категория: Малки концерти

Начало: 29 юни 2015 - 00:00

Град: София

Място: клуб Mixtape 5

Цена: лв

Организатор: Rawk’n’Roll

Билети: ТУК

Холандската прогресив/пост-метъл банда Nauseahtake ще свири на 29 юни в B-Side на клуб Mixtape-5, по покана на уебзина Rawk’n’Roll. Специални гости на концерта ще бъдат Obsidian Sea, като двете групи пристигат след участието си на сръбския Stonerizer Puljp Fest, който ще се проведе два дни по-рано.

NauhseatakeNauseahtake е създадена през 2008 в Амстердам от Nemo и Elder – двама италианци, които търдят, че не знаят защо и как точно са се озовали в Холандия. Към тях се присъединяват Tedo и Djox и така започва концептуалното и звуково оформяне на проекта. Известно време момчетата репетират във всякакви дупки из Амстердам, докато не им се удава възможност да наемат читаво място, заедно с други банди като Cosmic Android, Mantra Machine, The Beachy Head Team и Moonaddict. Скоро след това, с общи усилия, пичовете успяват да превърнат репетиционната в звукозаписно студио и Nauseahtake започват работа по своя дебютен албум “Laws of Multiversal Gravitation”. Той излиза миналото лято на двоен винил от техния собствен лейбъл Gut-Punch Records. Музиката на  Nauseahtake е повлияна от групи като Neurosis, Isis, Melvins, Tool, Today is the Day и Swans, а датата в София е част от първото им европейско турне.

Obsidian Sea едва ли имат нужда от представяне пред родната ъндърграунд сцена. Дуум триото току-що издаде втория си албум “Dreams, Illusions, Obsessions“. Знаете за какво говорим – класически, неподправен дуум метъл в традициите на пионери като Saint Vitus, Trouble, Paul Chain и десетки други герои на бавния и тежък звук с мистично настроение.

Съвсем скоро ще обявим и цени на билетите.

Събитието във Facebook
Официален сайт на Nauseahtake
Nauseahtake в Bandcamp
Obsidian Sea в Bandcamp


В началото