Coprostasis и Blaast @ Свищов

Категория: Български групи

Начало: 9 май 2015 - 00:00

Град: Свищов

Място: клуб Disorder

Цена: лв

Организатор:

Билети: ТУК

Лятото наближава, а месец май е изключително силен за почитателите на тежката музика в Свищов, или по- конкретно в клуб „Disorder“.

Обявени са пет събития (две от които с международно участие) – общо десет групи, както и първият за града Рок Фест.

Месецът ще открият двете чешки групи Anime Torment и Drom. Те ще разтърсят Свищов на 02.05, а концертът е част от съвместното им европейско турне „No Hope For The Afterlife Tour 2015„.

На 9-ти май в клуб Disorder ще гостуват софиянците Coprostasis. Това ще бъде първото посещение на столичната банда в града. Заедно с „копромафията“ ще забият и домакините от група Blaast.

До сега крайдунавският град не е имал свой фестивал на тежката музика, но ето че тази година, той е факт. Основен организатор на събитието е историческият музей в града и се осъществява със съдействието на Община Свищов и клуб Disorder. Мястото е легионният град НОВЕ, който се намира на 3 километра източно от града, а датата е 16.05.

На феста ще забият – In Dying Moments (Шумен), Tortilla Flat (София) и Blaast (Свищов). Специално участие в програмата ще вземе и групата за исторически възстановки „Legio I Italica“. Входът е СВОБОДЕН и ШИРОКО ОТВОРЕН за всеки, който желае да присъства на концерта и историческата реанимация.

На 21-ви Май идва ред и на следващото международно участие в клуба. Две групи пристигат от далечната Финландия като част от турнето им из Източна Европа. Това са Ovenizer и Vomitrip. От българска страна съпорт ще са свищовските блек метъли Matubes, които на скоро направиха своя дебют именно в този клуб.

Този силен месец ще бъде закрит с концерт на родната рок група Българи. Те ще гостуват в Свищов на 30.05.


В началото