Sleepmakeswaves

Категория: Малки концерти

Начало: 8 апр. 2015 - 20:00

Град: София

Място: клуб Mixtape 5

Цена: 15 лв

Организатор: Rawk’n’Roll

Билети: ТУК

Австралийската пост-рок банда Sleepmakeswaves ще свири на 8 април в София по покана на уебзина Rawk’n’Roll, като концертът им е част от настоящото турне The Great Northern Tour. Обиколката е в подкрепа на излезлия през минaлата година “Love Of Cartography” и обхваща почти цяла Европа, включително и София.

Sleepmakeswaves е инструментална рок банда от Сидни, Австралия, създадена през 2006 година. След формирането си, групата сама продуцира и издава две EP-та преди излизането на дебютния „…And So We Destroyed Everything” (2011). Албумът е изключително добре приет и от публика, и от критика, и мигновено нарежда Sleepmakeswaves между любимите банди на феновете на модерния рок саунд. От тогава насам групата е направила осем австралийски и три европейски турнета, осъществила е и една северноамериканска обиколка, и е свирила с артисти като Karnivool, 65daysofstatic и Russian Circles. Вторият им дълговирещ албум “Love Of Cartography” е продуциран от Nick DiDia, работил с Karnivool, Pearl Jam, Stone Temple Pilots, Powderfinger и Rage Against The Machine, и донася на бандата номинации за ARIA Award, J Award и AIR Award, както и безброй положителни ревюта от цял свят.

Българският проект Climate ще бъде специалният гост на концерта на австрилийските инструменталисти Sleepmakeswaves в София на 8 април. Това е и дебютен лайв за групата, която ще представи за пръв път на живо песните от първия си албум “Visual Snow”

Climate е groove metal дуо, създадено през 2013 от двама дългогодишни приятели Даниел Иванов (китара, вокали, основател и основна фигура в Heptagram) и Христомир Събчев (барабани). Експериментирайки с ниско настроени китари, изкривени времена и композирайки както инструментални, така и вокални парчета, групата прекарва една година в репетиционната, където създава достатъчно материал, за студиен запис. Между юли и август 2014 двамата успяват да запишат 7 парчета, като част от процеса е осъществен в София, а друга – в Пловдив. Озаглавен “Visual Snow“, дебютът им е миксиран от Aaron Harris, бившият барабанист на гигантите ISIS и настоящ такъв на PALMS. Мастерингът пък е поверен на Chris Common (екс-This Arms Are Snakes). “Visual Snow” е с продължителност от около 23 минути добре пипнат groove metal, оставяйки слушателя без дъх и с високи очаквания за звученето му на живо. Концертът им преди изпълнението на Sleepmakeswaves е и първа изява на живо за Climate.

Концертът на Sleepmakeswaves в София е на 8 април в малката зала на клуб Mixtape-5. Вратите на клуба отварят в 20:00, а входът е с цена 15 лева.

FB event

Web

Bandcamp

 


В началото