Eyehategod

Категория: Малки концерти

Начало: 12 юни 2015 - 00:00

Град: София

Място: клуб Mixtape 5

Цена: 25 / 30 / 40 лв

Организатор: Rawk’n’Roll

Билети: ТУК

От Rawk’n’Roll сме горди да обявим, че на 12 юни в Mixtape 5 ще видим и чуем за пръв път у нас легендарните американци Eyehategod. Турнето към петия им албум „Eyehategod“ от 2014 най-сетне ще ги доведе и до България. Така, само 3 месеца след концерта на Crowbar, който нашите приятели от Tangra Mega Rock организират на 5 март, ще видим тук още една от първите слъдж групи, а през сцената на Mixtape 5 ще са минали 2/5 от Down.

 

Jimmy Bower (китара, барабани в Down и китара в Superjoint Ritual) и покойният Joey LaCaze (барабанист на бандата, починал през 2013) създават Eyehategod в Ню Орлиънс пред 1988. Заедно с колегите и приятелите си от Crowbar, Corrosion Of Conformity, Exhroder, Acid Bath и Soilent Green са първата вълна слъдж метъл банди и налагат неповторимото мръснишко, кално и супер тежко луизианско звучене. Затова и сцената, която се ражда от рифовете и тътена на тези групи носи етикета NOLA (New Orleans, Louisiana). Неслучайно това е и името на дебютния албум от 1995 на супергрупата Down, в чийто класически състав влизат именно хора от Eyehategod (Jimmy Bower), Crowbar (Kirk Windstein), Corrosion Of Conforimty (Pepper Keenan), Phil Anselmo и Rex Brown (Pantera). Сцената в Луизиана е супер сплотена, а бандите редовно си разменят музиканти и създават чудовищни странични проекти. И тъй като също като тях сме повлияни от ранните Black Sabbath, китарния риф, добрата бира и силното уиски, за нас от Rawk’n’Roll е огромно удоволствие да представим Eyehategod в България.

 

Билети ще намерите в мрежата на Eventim, като до края на февруари цената им е 25 лева, от първи март ще струват 30, а в деня на концерта 40 лева.

 

От Rawk’n’Roll се радваме да съобщим, че българската хардкор бригада Them Frequencies ще открие концерта на слъдж пионерите Eyehategod в София, който ще се проведе на 12 юни в голямата зала на клуб Mixtape 5. В рамките на по-малко от два месеца това е поредно излизане на Them Frenquencies пред родна публика. Групата съвсем наскоро издаде своя втори албум “Rise Then Fall”, който излезе и в лимитиран тираж на плоча, с чудесен артуърк, дело на сродното им студио Brave Moustache.

Родните дуумаджии UPYR удрят рамо на Rawk’n’Roll и ще бъдат вторите специални гости на концерта на слъдж легендите EYEHATEGOD на 12 юни в голямата зала на клуб Mixtape 5.

Upyr са на сцена едва от 3 години, като за това време обаче се превърнаха в една от най-емблематичните банди в българския ъндърграунд. Силно концептуални и със солидно сценично присъствие, техните концерти са по-скоро мрачни ритуални откровения. Дебютното им демо „Altars/Tunnels“ от 2013 им донесе признание от дуум и метъл средите далеч не само в България. Бандата е свирила с имена като Whitehorse и Windhand, а скоро чакаме и сплита им с австралийците Whitehorse.

 

Them Frequencies са на сцена от 2010 и млатят свиреп пост-хардкор/слъдж метъл, повлиян от имена като Converge и Mastodon. Групата е отговорна и за концертите на банди като Cancer Bats и Kylesa в София, а турнетата й в Европа стават все по-продължителни, шумни и успешни. Преди няколко седмици Them Frequencies издадоха втория си албум „Rise Then Fall“, който излезе и като лимитирано винилово издание.

 

Българският drone/noise проект Krāllār ще посрещне публиката в Mixtape 5

Към специалните изненади, които от Rawk’n’Roll сме подготвили за вечерта на 12 юни, прибавяме още едно име към съпорта на слъдж легендите EYEHATEGOD. Това е drone/noise проектът KRĀLLĀR, който ще открие шоуто веднага след отварянето на вратите и ще нагнети атмосферата за излизането на страхотните UPYR и THEM FREQUENCIES. Така вместо стандартния сет от селектирани песни преди лайва, от отварянето на вратите, до излизането на първата банда ще потънем в шумния мрак на авторската музика на KRĀLLĀR.

krāllār експериментира с fuzz box-ове, китарен фийдбек, радио шумове и семплирани звуци. Последният му релийз е проектът “dying is an art” – 90 минути, в които тежки дроунове се преплитат с гласа на Силвия Плат, а главната тема е изкуството да изчезнеш завинаги. Проектът krāllār е създаден в началото на 2015 и зад него стои Шентов (ex-КПД-0, Kontingent Records).

 

Официалният сайт на Eyehategod


В началото