Black Bombaim

Категория: Малки концерти

Начало: 21 Ян. 2015 - 00:00

Град: София

Място: клуб Mixtape 5

Цена: лв

Организатор: Rawk‘n‘Roll

Билети: ТУК

Rawk‘n‘Roll започват новата година с разтапяща инструментална психеделия

BlackBombaim_liveСлед една изключителна 2014 година, белязана от цели 11 концерта на групи като Sigirya, Windhand, Ufomammut и Crippled Black Phoenix, Rawk‘n‘Roll ще започнат 2015 с гостуването на португалците Black Bombaim. Както знаете, уебзинът е първият и засега единствен у нас, насочен основно към стоунър, слъдж и инструментална психеделия. Затова и поканата на тази група е чист кеф за всеки, падащи си по брутална ритъм секция, есид китари и сайкъделик джемове.

Концертът ще бъде на 21 януари в малката зала на любимия ни клуб Mixtape 5.

Black Bombaim © Joana CasteloBlack Bombaim са трио, създадено през 2010 и още с излезлия през същата година дебют “Saturdays And Space Travels” , групата бързо си проправя път до челните места в инструменталната импровизационна психеделия. Албумът съдържа две парчета с продължителност малко под 40 минути и веднага е припознат от критика и фенове като творба на група, криеща огромен потенциал. Веднага след това бандата се отдава на интензивно концертиране из Европа, включващо на много места лайв колаборации с други артисти, като на една от тях бандата излиза под името Black Gnod, заедно с британските сайк-изчадия GNOD. 2012 е белязана от излизането на “Titans” и участия на редица европейски фестивали, сред които и култовият Roadburn Festival. В България Black Bombaim пристигат след излизането на актуалния “Far Out”, съвместно издание на досегашния им лейбъл Lovers & Lollypops и английския Cardinal Fuzz – дом на банди като The Cosmic Dead, Mugstar, Hookworms и Cult Of Dom Keller, както и след издаването на съвместен фрий-форм сайк/джаз албум със техните сънародници La La La Ressonance.

Информация относно цени на билети, както и името на съпорт от българска страна, ще има съвсем скоро, като от Rawk‘n‘Roll за пореден път обещават, че ще се постараят сумата, която човек трябва да плати, за да втечни мозъка си и да получи сайк-причастие, ще бъде наистина символична.

Официален уебсайт: http://blackbombaim.com/

Facebook страница: https://www.facebook.com/blackbombaim

Bandcamp страница: http://store.blackbombaim.com/music

Black Bombaim Live At Duna Jam 2014: https://www.youtube.com/watch?v=z6_7SKOkjk4


В началото