Solstafir

Категория: Големи концерти

Начало: 19 Февр. 2015 - 20:15

Град: София

Място: клуб Mixtape 5

Цена: 30 / 35 / 45 лв

Организатор: BGTSC и Rawk’n’Roll

Билети: ТУК

SOLSTAFIR POSTER 19 February 2015Исландските пост-метъл величия с концерт в Mixtape 5 на 19 февруари по покана на BGTSC и Rawk’n’Roll.

Вече можем да съобщим, че групата избра родната етно-ембиънт формация Кайно Йесно Слонце за официален съпорт на шоуто в София на 19 февруари.

Кайно Йесно Слонце е аморфен музикален колектив около Веселин Митев (вокали, гайда, кавал, още в Исихия). Бандата ефектно експериментира с фолклорното наследство, атмосферична музика и експресивни глосолалии, а сред инструментите, на които свирят, има гайда, тъпан, тамбура, кавал, флейта – в зависимост от посоката, в която музикантите поемат по време на концерт. С три албума и десетки концерти зад гърба си, те са сред най-интересните и самобитни групи на родната сцена.

„Брилянтен“ е едно от най-честите определения из медиите за тазгодишния епос на исландската атмосферична банда Solstafir. И не е случайно, че точно с тази група BGTSC и Rawk’n’Roll си стискат ръце за пълноценно сътрудничество. Solstafir прекрасно съчетават ледените китарни пасажи на северния метъл и елегантното мелодично звучене на меланхоличния пост-метъл. Точно това ни очаква на 19 февруари 2015 в голямата зала на Mixtape 5.

 Solstafir са заедно от 90-те, като с годините постепенно отърсват ранните си викингски и блек метъл влияния, за да се насочат към експериментално и мелодично звучене. Избрали родния си език за изразно средство в песните, исландците се открояват ярко на картата на съвременната мелодична метъл сцена. Последният им запис „Ótta“ излезе този август и вече заема челните места на класациите за албуми на 2014. Към момента Solstafir са едно от най-впечатляващите имена, които феновете на интелигентния и атмосферичен метъл могат да гледат на живо.

Този четвъртък вратите на клуба ще отворят в 19.00 часа в 20.15 ще започне шоуто на Кайно Йесно Слонце. Solstafir ще се качат на сцената в 21.30 часа.

От днес билети ще се продават ексклузивно онлайн и в мрежата на Eventim. На касите в Germanos, Пикадили, Orange, Фотосинтезис, Easy Pay, Техномаркет, Technopolis, OMV, Office 1 Superstore, Usit Colours, Магазин Яко, На Тъмно, Metal Heaven, билетен център НДК, Дворец на културата и спорта – Варна, Пловдив – билетна каса пред общината. До 29 декември билетите са на цена от 30 лева. От 29 до деня на концерта цената на пропуските ща е 35 лева, а при налични в деня на събитието и на място в клуба ще са 45 лева. Предстои оповестяването на още групи и подробности!

*Клубът не работи с резервации

**Политика за достъп на непълнолетни: http://on.fb.me/YDzVEe

***Гардероб – упътване за употреба: http://on.fb.me/O2TMhv

Организаторите препоръчват навременното закупуване на билетите и спазването на реда в клуба!

 

 

Solstafir в bandcamp


В началото