Оратница

Категория: Български групи

Начало: 12 дек. 2014 - 21:00

Град: София

Място: клуб Mixtape 5

Цена: 8 / 10 / 12 лв

Организатор:

Билети: ТУК

Е5 years Oratniza Posterдна от най-успешните български фюжън банди подготвя рожден ден с приятели.

На 12 декември 2014 от 21:00 ч. в клуб *MIXTAPE 5* една от най-успешните български етно фюжън групи – Оратница ще отпразнува 5 години от създаването си в компанията на много фенове и приятели – VoxBox, Acid Folk Five, Selector Lazy Face, DJ Dharba, Kotarashky DJ Set, фолклорен ансамбъл „Кипри” и танцов ансамбъл „Жар”.

 Оратница се събират край морето в края на 2009-а година, където започват да експериментират, като смесват български фолклорни песни с модерни стилове. Звукът бързо започва да заразява хората около тях и само седмици след завръщането си в София бандата печели националния конкурс Sofia Fusion Rally, който им осигурява договор с новосъздадения музикален лейбъл Fusion Embassy. Така се поставя началото на едно шеметно пътуване – в последните 5 години Оратница се превръщат в най-популярната българска фолклорна фюжън банда сред младото поколение у нас и по света. Залите на техни концерти всеки път са препълнени с фенове от всички възрасти, за които генетичната връзка с традициите и фолклора е преоткрита през модерни стилове, като хип-хоп, дръм енд бейс и дъбстеп.

Успехът им далеч не се простира само в рамките на страната – още с издаването на първия си албум Оратница получават дистрибуция в няколко европейски държави, а след година едноименният им дебют става бест селър на един от най-големите световни дигитални разпространители (Cdbaby), звучи по стотици радио станции на шест континента и печели хвалебствени ревюта в най-престижните списания за етно музика (fRoots, Songlines, Folk Forum).

Българска народна музика с вокали, кавал, тъпан, перуански кахон и австралийско диджериду – новият стил, наречен шеговито „булгар бийт“ бързо печели публиката и Оратница често участват на престижни фестивали и самостоятелни турнета и концерти в Малайзия, Норвегия, Русия, Италия, Германия, Франция, Белгия, Холандия, Словакия, Унгария, Русия, Сърбия, Чехия и други.

Пет години след началото те са новите музикални посланици на България и техният път нагоре тепърва започва! За да отпразнуват първите крачки по него, Оратница и Fusion Embassy подготвят незабравим концерт, който освен музиката на Оратница ще включва:

VoxBox – Музикално бийтбокс пътешествие на Павел Терзийски и SkilleR из афро, арабски и ямайски песнопения, примесени с хип хоп, дъб, техно и джаз.

Acid Folk Five – Оригинален acid folk fusion или традиционен фолклор, с поп, фънк и ейсид джаз звучене.

Selector Lazy Face – Жизнерадостно реге, ска, шейсетарски соул и неподвластен на времето фънк.

DJ Dharba – Уникална селекция от Balkan beat & Psychedelic folk.

Kotarashky DJ Set – както винаги подбран, нестандартен балкански сайкаделик

Много специално допълнение към вечерта ще са фолклорен ансамбъл „Кипри” и един от най-старите танцови ансамбли в България – „Жар”, който ще води традиционното за концертите на Оратница хоро.

 

Билети за събитието на цена от 8 лева (първите 100 бройки) се продават на shop.fusionembassy.com, на цена от 10 лева – в магазин „Мухоморка“, а на цена от 12 лева – на входа на събитието.

 

Още:

FB Event: https://www.facebook.com/events/378921328940624/

FB Page: https://www.facebook.com/oratnitza/

FE at FB: https://www.facebook.com/fusionembassy


В началото