Айляк Фест @ Пловдив

Категория: Фестивали в България

Начало: 29 авг. 2014 - 11:00

Град: Пловдив

Място: Младежки хълм

Цена: 10 - 30 лв

Организатор:

Билети: ТУК

В последните петък и събота на август Пловдив ще приветства за четвърта година „Айляк Фест” (I Like Fest). Датите са 29-30 август 2014, а мястото е „Младежки хълм” – под открито тепе.  Събитието ще се проведе от 11:00 до 02:00 часа всеки ден, а музикалната програма е организирана тематично в две части – „етно айляк” и „клубен айляк”.
Хедлайнер на първата вечер са излъчените като победители на сръбския фестивал в Гуча – „Кристиан Азирович Оркестър”. Музикантите, завоювали първото място на ГУЧА 2013, ще пътуват до Пловдив специално за да пренесат духа на ГУЧА в града на тепетата.
Участие ще вземе и популярната акустична формация Оратница, а вечерта ще бъде озвучена и от проекта на Иван Шопов – Balkansky dj set, който изследва срещата на електронния авангард с етно звуците от Балканските страни. Участие в първия ден ще вземат още Митко Таралежков + BGGZ Rubbit & Невен.
Водещото име във втората вечер е нашумялата родна  банда Smallman, която ще представи аудио-визуално шоу. Тогава в купона ще се включат и рокерите Plastic Bo и група Gabana. В този ден ще се изяви на сцена и родния реге-дъб експериментатор с артистичен псевдоним Sofia Dub Club. Вечерта ще бъде завършена с двучасов дръм едн бейс сет от доайена на родната дръм енд бейс сцена – Targy от Hard Music and Sound United.
Освен музикалната програма, Айляк фестът включва още игри, работилници, пазар с ръчно изработени бижута и тематични изложби.
Билети за фестивала можете да закупите от мрежата на Eventim на цени от 10-18 лв. на предварителна продажба и  15-30 лв. в дните на събитието.
Фестивалът се провежда с подкрепата на община Пловдив.


В началото