Upyr, Obsidian Sea, Trysth и Muddy

Категория: Български групи

Начало: 27 юни 2014 - 20:00

Град: София

Място: клуб Mixtape 5

Цена: 10 лв

Организатор:

Билети: ТУК

Неочаквано за мнозина, 2014 година се оказа една от най-наситените откъм събития година за дуум метъла в България. В живота обаче няма нищо случайно – всичко се гради с пълна отдаденост и много труд от страна на музиканти, организатори, медии и последователи. След отличната музикално зима и най-вече богатата на почти непознати досега емоции пролет, жегите и летаргията заплашват да разконцентрират събраната енергия и да превърнат всичко в изплъзващ се мираж . Какъв по-добър момент да докажем че в подема на българския ъндърграунд няма нищо случайно, от началото на изпепеляващото лято.
Своеобразно дуум метъл преброяване, където фенове и четири от най-активните в последно време банди в тази сцена ще изпратят подобаващо този знаменателен период и ще покажат кои са истинските бойци на арената.

Първичният огън, който Upyr запалиха в края на 2012 година, вече не е просто блещукаща  светлинка в подземията на българския ъндърграунд. Мнозина грабнаха факли и възпламениха с нови сили пречистващата му мощ. Пред портите на замъка на посредствеността и тиранията, факлите се превърнаха в море от светлина, което има потенциала да изпепели всичко наоколо.

http://upyr.bandcamp.com/
https://www.facebook.com/upyrband

Дълбините на океана от традиционен дуум на Obsidian Sea вече засмукаха в своя вакуум мнозина. Едва ли обаче някой се съмнява в епичността на цунамито, което ще залее българската сцена с излизането на дългоочаквания им нов албум. Възможността да чуете нов техен материал за последен път това лято ще имате на “The Gathering of the Elements”.

https://www.facebook.com/ObsidianSeaDoom
http://obsidian-sea.bandcamp.com/

Trysth се носят по свое собствено въздушно течение, образуват красиви мечтателни небесни пейзажи и предизвикват невиждани гръмотевични бури по нашите земи. Хаотични и могъщи, тримата съзаклятници ще ви потопят отново в постоянно развиващото се сценично изпълнение като елемента на въздуха.

https://www.facebook.com/trysthmetal

Родени в калта, затънали в нея в хода на целия си живот, всички ние сме обречени да се размием в безпощадната й миазма. Самобитните инструменталисти Muddy, макар и стилово да са встрани от дуум сцената, изградиха свое собствено мръснишко слъдж звучене, което е на път да се превърне в култ. Елементът на земята тежи на мястото си.

https://www.facebook.com/muddysludge

27 юни 2014

club *MIXTAPE 5* B-Side 
НДК подлез „Галерия“

начало : 20:00


В началото