Midas Fall

Категория: Малки концерти

Начало: 30 Апр. 2014 - 20:00

Град: София

Място: клуб Mixtape 5

Цена: 12 / 15 лв

Организатор: Rawk ‘n’ Roll

Билети: ТУК

Британското трио MIDAS FALL ще свири на 30 април в B-Side на Mixtape 5.

Тътенът от трите концерта за десетия рожден ден на Rawk’n’Roll още не е отшумял, а вече се задава поредния концерт, организиран от уебзина. Алтърнатив пост-рок бандата от Манчестър Midas Fall ще забие на 30 април в малката зала на клуб Mixtape 5. Концертът е част от турнето на групата в Европа, преди да се концентрира върху записите на третия си албум, който ще излезе в началото на 2015.

Midas Fall свирят силно въздействащ и мелодичен алтърнатив пост-рок с красиви женски вокали и щипка електроника, придаваща дълбочина и мек синтетичен хлад на красивите парчета на триото. Групата вече е свирила два пъти у нас – през 2012 като съпорт на Tides From Nebula, по покана на Post-Rock Bulgaria и през есента на 2013 в Петното в Пловдив, заедно с асеновградските алтърнатив герои 4?.

От Rawk’n’Roll гордо представят една от най-интересните и адекватни групи в България. Възродените алтърнатив герои Mindown приеха поканата им да се присъединят към концерта на британците Midas Fall на 30 април в малката зала на клуб Mixtape 5Това ще бъде първи лайв на бандата в столицата от март 2011, когато представиха втория си албум „Unused Untold Unwritten“.

Имат и красив постер, дело на живеещата в София художничка Петя Константинова.

Билети за концерта ще се продават от днес в мрежата на Eventim за 12 лева и на входа на BSide на Mixtape 5 на цена от 15 лева.

За 15 години, откакто са на сцена, Mindown имат два чудесни албума и немалко концерти, а покрай тях на родната ъндърграунд карта изгряха редица чудесни групи като 4? и Contrails. След двегодишна пауза, те се завърнаха на сцена в обновен състав през декември, когато свириха със Smallman в Петното на Роршах в Пловдив, където пред препълнения клуб забиха и страхотни нови парчета. Очакваме не по-малко силен и експресивен лайв и в Mixtape 5 и организаторите са горди, че групата избра точно този концерт, за да се върне пред софийската публика.

Събитието във Facebook

Чуйте Midas Fall в Soundcloud

Midas Fall във Facebook

Mindown във Facebook

 

Чуйте Mindown тук

 

 


В началото