Ufomammut

Категория: Малки концерти

Начало: 31 Мар. 2014 - 20:00

Град: София

Място: клуб Mixtape 5

Цена: 22 / 25 лв

Организатор: Rawk’n'Roll

Билети: ТУК

За второто от серията събития по повод своята десета годишнина, Rawk’n’Roll канят за концерт в София една от групите, станали причина Rawk’n’Roll – the ‘pass-me-that-bottle’ webzine въобще да съществува: италианците UFOMAMMUT! На 31 март тяхната запазена марка хипнотичен heavy psychedelic doom sludge, подкрепен от неповторимото им визуално шоу, ще изпълни с плътен като катран звук всеки възможен квадратен сантиметър от малката зала на клуб Мixtape 5.

Онези, които са запознати с името Ufomammut, сигурно в момента не вярват какво четат, защото знаят, че в случая става дума за нещо много повече от просто култова sludge/doom банда. Всъщност, освен че са автори на едни от най-завършените психеделични опуси, записвани някога, Ufomammut стоят както зад лейбъла Supernatural Cat, издаващ банди като MoRkObOt, OvO и самите Ufomammut, така и зад творческото обединение Malleus. Подписвайки се като Malleus Rock Art Lab, в последните 10 години те преобърнаха представите за рок постер, създавайки плакати за почти всяко значимо име в ъндърграунда, като се тръгне от Melvins, Monster Magnet, Karma To Burn и Queens Of The Stone Age и се стигне до The Prodigy, Swans, Ulver и Current 93. Творбите на Malleus са  ръчна изработка, в стриктно лимитирани издания, и при препродажба понякога достигат в ebay цени от по 300 и повече евро за бройка. Постери на Malleus са притежание на най-запалените колекционери, а също така са изложени и в Музея за съвременно изкуство в Сан Франциско.

Ufomammut се ражда през 1999 година в Рим и до момента има издадени седем албума и сплит със сънародниците си Lent0. Всеки един от тези албуми е шедьовър сам по себе си, въплъщаващ недостижимия творчески талант на групата – от музиката, през собственоръчно рисуваните и ситопечатани обложки, та до DVD-та с видео-визуализации към парчетата в тях. Именно визуалното шоу е от огромна важност при всеки един концерт на бандата, придаващо на звучащите като от друго измерение парчета още една доза психеделия и превръщащо ги в пътешествие към кътчета в мозъка, които рядко посещаваме. След като оправи мозъчните настройки на съседите в Гърция, където също ще свири за първи път, Ufomammut ще стори същото и у нас.

Онова, което в никакъв случай не бива да пропускаме е, че през 2014 групата чества 15 години от създаването си и концертът в София всъщност отбелязва две годишнини едновременно!

Софийските дуумаджии Obsidian Seaприеха поканата на Rawk’n’Roll и ще открият концерта на култовитеUfomammut на 31 март в малката зала на клуб Мixtape 5. Така с традиционен дуум ще загреем за аудиовизуалния психеделичен тежкотоварен трип на италианците. От днес в мрежата на Eventim можете да купите и билет за шоуто. Цената на предварителна продажба е 22 лева, а в деня на концерта и на входа на клуба, билетите ще се продават за 25 лева.

Obsidian Sea вече са свирили на концерт на Rawk’n’Roll, когато откриха за гръцките стоунъри 1000mods на 18 април миналата година. Звукът на бандата е вдъхновен от първичния мрачен рок на класическите албуми на Black Sabbath и Pentagram, прокаран през призмата на осемдесетарските дуум величия като St. Vitus, Candlemass и Count Raven. Това прави групата уникална за България, единствена, която представя тежкия рок у нас в това му звучене.

За своята 15-годишнина Ufomammut стартираха турнето Magickal Mastery Tour, което ще ги доведе за първи път на Балканите! Освен че са автори на едни от най-завършените психеделични опуси, записвани някога, Ufomammut стоят както зад лейбъла Supernatural Cat, издаващ групи като MoRkObOt, OvO и самите Ufomammut, така и зад творческото обединение Malleus. Подписвайки се като Malleus Rock Art Lab, в последните 10 години те преобърнаха представите за рок постер, създавайки плакати за почти всяко значимо име в ъндърграунда, като се тръгне от Melvins, Monster Magnet, Karma To Burn и Queens Of The Stone Age и се стигне до The Prodigy, Swans, Ulver и Current 93. Творбите на Malleus са  ръчна изработка, в стриктно лимитирани издания, и при препродажба понякога достигат в ebay цени от по 300 и повече евро за бройка. Постери на Malleus са притежание на най-запалените колекционери, а също така са изложени и в Музея за съвременно изкуство в Сан Франциско.

Събитието във Facebook


В началото