Sigiriya

Категория: Малки концерти

Начало: 22 Мар. 2014 - 00:00

Град: София

Място: клуб Mixtape 5

Цена: 15 / 20 лв

Организатор: Rawk’n'Roll

Билети: ТУК

Sigiriya пристигат за няколко концерта в България и Гърция, първият от които – в София на 22 март. Ето и изявлението на организаторите:

Първото от серията събития по повод 10 години rawknroll.net води в България не кой да е, а британските стоунъри Acrimony, реформирали се след близо 10-годишна пауза под името Sigiriya. Пичовете бяха така добри да добавят столицата ни като част от своето пътуване и дори ще дадат старт на обиколката си именно от малката зала на клуб Mixtape 5!

За да добиете представа коя точно група ще имаме възможност да гледаме на живо, ще трябва да върнем лентата малко назад: Acrimony са създадени в Уелс през 1991 и дебютират официално през 93-та със сингъла „Solstice Sadness“. Следват два дългосвирещи албума – „Hymns To The Stone“ от 1994 и „Tumuli Shroomaroom“ от 97-ма, както и сплитове с Iron Rainbow и Church Of Misery. И макар появата и творчеството на бандата да се падат във време, носещо емблемата Kyuss, Acrimony успяват да създадат свой стоунър бленд, чиято върхова точка е именно в споменатия шедьовър „Tumuli Shroomaroom“, издаден през Peaceville Records. За съжаление, въпреки добрия отзив от критика и фенове, албумът бележи кофти продажби, което рефлектира върху ентусиазма на бандата и скоро селд това Acrimony се разпадат, като членовете на групата започват да свирят в банди като Iron Monkey, The Dukes Of Nothing и Black Eye Riot.

През 2011, след доста конструктивен разговор в един уелски пъб, пичовете решават да възродят групата под името Sigiriya. Всички са на линия, без Lee „Roy“ Davies, който по онова време свири в банда, наречена Lifer. Sigiriya подписват договор с The Church Within Records и още същата година издават „Return To Earth“. Албумът е приет изключително добре от всички, които дават мило и драго за Негово Величество Рифът. Критика и фенове остават повече от доволни, а за бандата следва натоварена концертна дейност, включваща и епичния лайв на Roadburn Festival от 2012.

В София Sigiriya идват точно преди да издадат втория си албум и с нов вокалист, заместващ напусналия поради семейни причини Dorian Walters. Онова, което са ни обещали, е да ни смачкат с висококачествен стоунър така, че да ни пищят дълго време ушите. Много скоро ще бъде обявен и съпортът от Българска страна, а заедно с това – и цените на билетите. Организаторите от Rawk’n’Roll обещават, че сумата, с която ще трябва да се бръкнете, ще бъде символична за банда от подобен ранг, така че спокойно може да си пишете лайва на Sigiriya в графика си за месеца.

Вече е ясен и съпортът от българска страна за концерта на Sigiriya на 22 март в B-Side на клуб Mixtape 5. С абсолютна гордост можем да обявим, че посрещаме първа пролет с момчетата от Brond! Някои от вас може вече да са станали свидетели на свирепия им дебют преди десетина дни, когато два пъти подред откриха за слъдж метъл зверовете от Джорджия Kylesa. Но дори и да сте – Brond обещават да са поне толкова размазващи, както ги видяхме, което на прост език означава „малко повече“.

Билетите за концерта тръгват в понеделник, 24 февруари, в мрежата на Eventim. Цената им на предварителна продажба ще бъде 15 лева, а в деня на шоуто и на входа на Mixtape 5 ще се продават за 20 лева.
Събитието във Facebook

Sigiriya във Facebook

Brond във Facebook

 


В началото