Sativa и Muddy

Категория: Български групи

Начало: 24 Ян. 2014 - 21:00

Град: София

Място: клуб Mixtape 5

Цена: 6 лв

Организатор:

Билети: ТУК

Този петък, 24 януари, две от по-различните и интересни млади групи на софийската сцена, канят феновете на инструменталния рок на първия си за годината концерт.

Sativa са сайкъделик/стоунър банда, която съчетава пустинния звук, тръгнал от Щатите преди 25 години, психеделичните трипове от 60-те и 70-те и съвременни пост-рок щрихи в красивите си инструментални композиции. В групата свирят двамата близнаци Николай (бас, още и в Center) и Недко (китара, преди години в Без Думи), китаристът Радостин Спасов и барабанистът Георги Малчев – Хорхе (познат ни като дългогодишен китарист и в Млък!). До момента Sativa имат общи концерти със сродните си Center и дуум триото Obsidian Sea, а първото им излизане на сцена беше с гръцката пост-рок банда Afformance.

Muddy също са отскоро на сцена, като момчетата в групата, макар и пазещи се далече от публичност, освен на концерти, също имат сериозен стаж в рокенрол ъндърграунда ни. Досега са делили сцена с гърците Weathers и румънската рокенрол шайка Roadkill Soda. Бандата кове яки, тежки и бавни слъдж/дуум инструментали и на живо избухват с масивен и плътен звук.

Началото на концерта в петък в B-Side на Mixtape 5 е от 21:00 часа, а билети на цена 6 лева ще се продават на входа на залата от Eventim. Нека изпратим седмицата с трясък!

Линк към събитието във Facebook – тук.

Линк към Soundcloud профила на Sativa – тук.

Видео от цял лайв сет на Muddy – тук.


В началото