Negura Bunget

Категория: Малки концерти

Начало: 12 мар. 2015 - 19:00

Град: София

Място: Bar Zar

Цена: 18.50 / 20 лв

Организатор: Live & Loud

Билети: ТУК

negura-poster-sofia-2015NEGURA BUNGET – една от най-интересните и автентични групи, която метъл сцената познава в световен мащаб, ще свири в София през 2015г. Датата е 12-и март, а мястото е BarZar (бивш 8Ball).

Концертът в София ще бъде подгрят от друга банда от Румъния – GRIMEGOD. Това е Doom/Dark Metal група от Румъния с дълга история и интересно звучене.

Не само музиката, за създаването на която Negura използват нестандартни за метъл форматите инструменти, но и атмосферата, както и концепцията на тази формация притежават забележителна уникалност. Това, което самите музиканти наричат Transilvanian Black Metal, разчупва стиловите рамки с лекота и променя визията за екстремна музика, такава каквато съвремието я предлага.

NEGURA BUNGET ще дойдат у нас в един специален за тях момент. Само две седмици преди концерта в София е датата, насрочена за издаване на първата част озаглавена Tau от амбициозен мега проект, наречен „Transilvanian Trilogy“.

Младата екстремна банда BLEAK REVELATION ще се присъедини към концерта на Negura Bunget и Grimegod на 12 март.
След няколко паметни гига с местни банди и позитивния прием на сингъла „Defied By Clouds“ от миналото лято, четворката като че ли изчезна от полезрението на ъндърграунд маниаците у нас… до този момент.

Преди броени дни софиянците обявиха подробностите около дебютния си албум „Afflictive Seclusion“, продуциран от белгийския метъл гуруDéhà (Clouds, Deos, K.F.R., Imber Luminis, Maladie, Vaer, Yhdarl, etc.). Творбата официално ще види бял свят на 5 март 2015 и е насочена към почитателите на групи като Opeth, Katatonia, October Tide, Novembers Doom и My Dying Bride. 

Шоуто в Bar Zar ще предостави на феновете първата и единствена в близко бъдеще възможност да чуят на живо албума в неговата цялост. Коктейлът от тежка меланхолия и първична агресия в сета на родната банда ще допълни магическото изпълнение на гостите от северната ни съседка.

Билетите са в продажба онлайн на WWW.LIVEANDLOUD.NET на цена от 18.50 лв. на предварителна продажба, а в деня на концерта цената ще е 20 лв.

Новото видео на Negura можете да гледате тук:


В началото