Десет страхотни песни за Halloween – pt. 2

Решихме, че десет парчета за празник като Вси светии са твърде недостатъчни! Ето защо, прибавихме още десет наистина зловещи песни. Наслаждавайте се! :)

 

1. Taake – „Myr“

Може да се зачудите кое е зловещото в соло с банджо, в иначе така красиво аранжираната блек метъл песен? Чуйте норвежката банда от 90-те г., която е и образец в жанра, и може би ще намерите отговор на въпроса. :)

 

2. 1349 – „I Am Abomination“

Отново представители на норвежкия блек метъл. Парчето им, наситено с емоционални вокали, бързи барабани и страховити рифове, ще ви ‘захапе здраво’ още от първата секунда с пронизителното си „HELL FIRE“!!!


 

3. Acid Witch – „The Black Witch“

„Уа Уа Уа Уа Уа Уа Уа Уа Уа Уа Уа Уа Уа Уа Уа Уа Уа …“
(просто ‘дайте по едно ухо“ и ще разберете :) )

Acid Witch е банда, чиято идеология се върти около магьосничеството, Halloween и, разбира се, нашият стар познайник Сатаната.

 

4. Brocas Helm – „Cry of The Banshee“

Време е да олекотим малко нещата и да се потопим в света на пауър метъла, в който властва преди всичко фантастичното и приказното – и в никакъв случай ужасяващото! Песента „Cry of The Banshee“ на американската пауър банда Brocas Helm обаче е рядко изключение и няма как да бъде пропусната.

 

5. Frightmare – „By Sword, By Pick, By Axe, Bye Bye“

Taзи песен е наистина брутална! Историята, звукът… всичко. И няма как, щом става дума за дет/траш/грайндкор метъл. Китарите просто трошат мозъци, а вокалите ще ви оставят вцепенени. Какво повече може да искаме? :)

 

6. Bloodbath – „Eaten“

Заглавието на песента е достатъчно показателно за нейното съдържание. Звученето й е наистина сурово и въпреки това е трудно да се възприеме просто като поредната дет метъл песен – все пак Bloodbath е съставена от членове на групи като Opeth и Katatonia.


 

7. Lordi – „Would you Love a Monsterman“

Дааа. И Lordi намери място в този списък. Може песента, а и групата, да не са достатъчно страховити, дори не и достатъчно ‘метъл’. И все пак – във видеото има тъмна гора, призрачни чудовища, свирещи на различни инструменти… и ако това не е досатъчно… :)

 

8. Ghoul – „Ghoul Hunter“

Песента на американските дет/траш метъли е наистина различна. Вместо изпята, тя е разказана. Разказ, прекъсван единствено от хор. Определено забавен и уникален начин за представяне на страшни истории.

 

9. Carach Angren – „A Strange Presence Near the Woods“

Eдна изключително театрална, драматична и същевременно забавна симфонична/блек метъл банда от Холандия.

 

10. Powerglove – This is Halloween

И нека да завършим списъка с една традиционна песен за Halloween, кавър на американската инструментална пауър метъл група Powerglove. Какво по-подходящо!?!

 

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото