Както знаете, проектът AURI ще издаде едноименния си дебют на 23 март чрез Nuclear Blast. Сега, чрез плейъра по-долу, може да изгледате текстовото видео към новата им песен “The Space Between“, която е част от диска.

 Уникалният глас на Johanna Kurkela, редом с маестро Tuomas Holopainen и гайдаря Troy Donockley са трите елемента, съставящи неповторимия проект AURI. Триото написва първата си песен “Aphrodite Rising“ още през 2011 г., а с времето се раждат и останалите десет приказни песни, които са част от дебютния им едноименен албум. 

 От дълбините на легендарната заешка дупка звучи ехото на един друг свят. Музиката се разпростира редом с тихи моменти и ескейпистки мечти, освободена от бремето на времето и земното присъствие. AURI се ражда от умовете на трима музиканти и нуждата им от музика, която не може да бъде описана с думи. Магически звуци, които човек може да чуе, падайки през заешката дупка в “Алиса в Страната на чудесата“.

 Запитан да опише звученето на проекта, Tuomas Holopainen отговаря:

Преди няколко дни обсъждахме точно това. Стигнахме до определенията Rabbit Hole Music и Celestial Metal. Ще чуете влияния от келтска фолк музика, различни саундтракове и т.н. Все музика, която обичаме и обожаваме, но да определя стилът на проекта е невъзможно. Ще оставя това на слушателите.

 Пълният текст, който разказва за AURI от зараждането на проекта до случващото се днес ще намерите на този адрес.

Списък с песни и обложка:AURI - Auri (2018)
01. The Space Between
02. I Hope Your World Is Kind
03. Skeleton Tree
04. Desert Flower
05. Night 13
06. See
07. The Name Of The Wind
08. Aphrodite Rising
09. Savant
10. Underthing Solstice
11. Them Thar Chanterelles