Представяме на вашето внимание младата родна банда SMOKEY MOUNTAIN RIVER BAND. Групата се сформира през януари месец 2019-та с членове Явор Намлиев (вокал и хамонд орган), Борис Георгиев (китара), Самуил Даскалов (бас) и Теодор Митов (барабани). В този състав съществуват за няколко участия, след което барабанистът бива сменен с настоящия член – Калоян Стоянов. Момчетата се стремят към още живи участия и осъвършенстване.
На концертните си изяви групата свири разчупени кавъри от 60-те и 70-те години, като не се притеснява от личната си свобода и различните погледи върху парчетата, които изпълнява.
Карантината не повлиява зле върху групата, защото това времето е използвано, за да се изгладят както лични, така и професионални допирни точки.
Днес четворката пусна първото си авторско парче, с текст по лириките на Гео Милев и поемата „Септември“. Записите са протекли в Zero Project Studio, миксът и мастерингът са дело на Христо Намлиев (Herman’s Wolf Band). В репертоара им присъстват и няколко кавъра на легендарни банди, от които са повлияни – The Beatles, The Doors, Elvis Presley, Pink Floyd, Deep Purple и други.
Момчетата споделят, че вече имат още 4 нови песни, които са напът. Предстои и събиране на материал за дебютен албум.
Ако ви е станало любопитно що за блус-хард рок банда се е родила сред младото поколение, чуйте парчето „September“ и ако ви хареса – оглеждайте се в афишите на столичните барове, ще ги засечете. 
Преслушайте и останалите им творения на канала им в youtube.