Фестивалът SOFIA METAL FEST ще се състои тази събота, на 14 май, на откритата сцена АРЕНА СОФИЯ.  Вратите ще отворят в 16.30 часа, а ето и програма след това:

17:00 –Gwendydd
17:45 – Pyogenesis
18:30 – ENSIFERUM
19:50 – DARK TRANQUILITY
21:30 – MOONSPELL

Групите идват с мърч и музика на различни носители, а на баровете ще има разнообразна храна и напитки.

От BGTSC декларират желанието за провеждане на събитието в приятна и безопасна среда. Концертът ще се проведе при познатите на феновете условия за комфорт и сигурност.

Застрашаващи здравето на околните и опасни предмети (оръжие, чадъри, бутилки и др) няма да бъдат допускани. Неакредитирани лица с професионална техника, антисоциално поведение, животни и малолетни без придружител с попълнена декларация също няма да бъдат допускани.

Децата до 7 години, включително, ще влизат безплатно! Всички фенове под 18 години ще бъдат допускани само с пълнолетен придружител и попълнена от него декларация. Пълнолетен придружител е всеки родител, настойник или трето лице, полагащо грижи за детето, притежаващ билет. Всеки придружител на малолетни или непълнолетни лица под 18 годишна възраст трябва да носи попълнена и подписана в два екземпляра декларация, която ще може да изтегли онлайн ТУК: https://securitysks.com/?page_id=734

Билетите са в продажба онлайн и в мрежите на Eventim.bg, и Bilet.bg в цялата страна. Някои от местата, от които могат да бъдат закупени в цялата страна са магазините на  бензиностанции OMV, Български пощи, Технополис, Office 1, магазини На Тъмно,  книжарници Orange,  касите на Фаст Пей (Fast Pay) и други. Електронните версии на билетите не е необходимо да бъдат разпечатани, могат да бъдат сканирани директно на телефон. Всички издадени билети за SOFIA METAL FEST 2022 важат без презаверка за Арена София!

В деня на събитието и на място билетите ще са на цена от 70 лева.

АРЕНА СОФИЯ се намира в сърцето на София, Колодрум Сердика, Борисова градина, до стадион Народна Армия. Най-удобни паркинги са зоните и тези около стадион Васил Левски, също буферните паркинги на столичното Метро.

Организатор на събитието е BGTSC. То ще се проведе съгласно изискванията на Столична община и Министерство на здравеопазването към дата 14 май 2022 година.