На 23 септември предстои да бъде издаден албум на пълен мрак: NORDJEVEL представя „Gnavhòl“! Концептуално, NORDJEVEL се развива допълнително и се впуска в още по-зловещи територии. „Gnavhòl“ е воден от война, разрушение и адски езотерични вярвания и те създадоха албум, който е още по-мрачен и по-брутален от всякога.

За албума NORDJEVEL заявява:

„Gnavhòl е по-мрачен, по-динамичен и технически на друго ниво от преди. Ето как искаме да звучи Nordjevel.”

NORDJEVEL навлязоха на международната блек метъл сцена през 2015 г. и се разпространиха като чума, завладявайки публиката на фестивали като Inferno, Kaltenbach Open Air, Wacken, Hellfest, Bloodstock, Maryland Deathfest и In Flammen Open Air. Групата е основана от Doedsadmiral и се състои от утвърдени музиканти от групи като Ragnarok, Myrkskog и Dark Funeral. Чрез отличителни вокали, поставени в брутална и инструментална звукова пустиня, NORDJEVEL водят слушателите в империя на адски гняв, изпълнена с неясен, варварски мрак.

Техният едноименен дебютен албум излезе през 2016 г. NORDJEVEL излязоха на сцената като ледена буря и бързо се превърнаха в сила, с която трябва да се съобразяват. Бруталното и искрено отношение на NORDJEVEL към блек метъла  впечатли.

През 2019 г. NORDJEVEL издадоха следващия албум „Necrogenecis“, а през 2021 г. излезе и EP-то „Fenriir“. И двете издания показват грандиозността, на която са способни NORDJEVEL, получавайки възторжени отзиви и високи оценки от пресата и феновете по целия свят. Всички издания на NORDJEVEL стигнаха до многобройни списъци с „най-добри за годината“ и бързо доказаха позицията на групата на международната блек метъл сцена.

Обложката и трак листът изглеждат така:

1. I Djevelens Skygge
2. Of Rats and Men
3. Satans Manifest
4. Within the Eyes
5. Gnavhòl
6. Antichrist Flesh
7. Spores of Gnosis
8. Gnawing the Bones
9. Endritual
10. Twisted Psychosis*
(*bonus track for Trifold vinyl/CD)

Продуциран от Fredrik Nordström, обложка на Khaos Design, Press Photos – Jørn Veberg.

LINE-UP

Вокали: Doedsadmiral
Китари: Destructhor
Барабани Dominator
Бас: Dzepticunt