Като официален медиен партньор за България и Източна Европа на Debemur Morti Productions имаме удоволствието да ви представим премиерно първия сингъл от новия албум на AARA.

Debemur Morti Productions с гордост обявяват издаването на новия албум на AARA „Triade II: Hemera“, което ще се осъществи на 13 май. Предстоящият пълноформатен албум е втората част от така наречената трилогия “Triade”, придаваща музикална форма на историята на готическия роман от 19 век “Melmoth The Wanderer”.

Първата представена песен „Das Dunkel der Welt“ можете да чуете във видеото по-долу.

В „Das Dunkel der Welt“ AARA използват и комбинират традиционните Black Metal елементи със своята специфичност, енергично взаимодействие между мелодична китарна подложка и остри рифове, за да породят потискащо звучаща атмосфера. В комбинация с бързи промени в темпото, неочаквани обрати, както и динамична работа с барабаните, швейцарската група перфектно демонстрира своя характерен звук, добавяйки обаче по-тъмен и по-тежък щрих към рецептата.

Berg и Fluss коментират лирическия и музикален бекграунд в песента:

Berg: „От самото начало беше планирано трилогията да става все по-мрачна детайл по детайл. Това от една страна има нещо общо със структурата на книгата, а от друга страна би било скучно да издаваш един и същ албум три пъти. Независимо от това, за слушателя трябва да е забележимо, че частите от трилогията си принадлежат. Така че, музикално е по-близо до „Triade I: Eos“, отколкото до „En Ergô Einai“, например. „Das Dunkel der Welt“ е една от по-просто структурираните песни в албума. Той черпи по-силно от класическия Black Metal, отколкото другите песни. Целият албум е доста „стар“, въпреки че тепърва ще излезе. Написах повечето от песните за „Triade II: Hemera“ в края на 2020 г. и началото на 2021 г. Всичко беше записано през пролетта на 2021 г.“

Fluss: „Албумът „Triade II: Hemera“ завършва историята на монаха, който бяга от манастира на „Triade I: Eos“. Той се озовава в подземията на инквизицията, но накрая успява да избяга. С помощта на еврейски учен той намира защита от своите преследвачи и намира записи за Melmoth Скитника. Тук започва вторият основен разказ в историята. Тази нова сюжетна линия формира голяма част от лирическата тема на втората част на трилогията. Тук историята е разказана до голяма степен от гледната точка на Immalee, млада жена, която е останала като дете при корабокрушение на индийски остров. Там тя израства сама, единственото човешко същество сред животните и растенията. По-късно тя е почитана от местните жители като божеството на острова. Тя олицетворява чистота и невинност, докато накрая не я посещава Melmoth Скитникът. Той я отвлича от острова и я връща в строгото й католическо семейство в Испания, където Immalee почти успява да се освободи от оковите на новия си дом. Melmoth обаче продължава да я преследва и я моли да се омъжи за него, с намерението да размени душата си за неговото безсмъртие – характеристика, която той е получил чрез пакт с дявола. Най-накрая тя приема, защото Melmoth изглежда е единственият й довереник и приятел на този свят. Подобна връзка е напълно нова за нея. Така двамата се женят в тъмнина от невидима „ледена ръка“ в изоставен манастир. Песента „Das Dunkel der Welt“ е за конкретния момент, в който Melmoth унищожава безгрижието на Immalee. Той й показва покварата и пороците на човечеството. Той също така й показва различните религии и как те сеят раздор между хората.”

Трак лист и обложка:

01. Phantasmagorie
02. Adoaina’s Elegien
03. Sonne der Nacht
04. Das Dunkel der Welt
05. Strepitus Mundi
06. Mitgift