Динамичният индийски фолк метъл проект BLOODYWOOD обяви излизането на дебютния си албум. Rakshak трябва да се появи на 18 февруари 2022 г.

BLOODYWOOD е фолк метъл група от Индия, известна с това, че създава звук, който безпроблемно комбинира индийски фолк инструменти с метъл и постига унищожителен ефект. Очаквайте да чуете ударната сила на могъщия Дхол, меланхоличната флейта, еднострунната тумби и няколко други необичайни, но отличително характерни звуци от Индия. Комбинация от гръмотевични хинди/панджабски хорове и смислени, но безпардонни рап стихове, заедно с етнически инструменти, прави BLOODYWOOD наистина уникално преживяване.
Групата коментира: Rakshak означава „защитник“ или „пазител“ на хинди. Винаги сме били толкова страстни към посланието на нашата музика, колкото и самата музика и нашата цел е и винаги ще бъде да окажем положително въздействие в живота на хората и на планетата. Ще чуете песни, които говорят за борба с психичните заболявания, преодоляване на политиката на разделение, борба с кризата на бедността, смазване на корупцията, премахване на сексуалните посегателства, надежда, вяра и неумираща решимост. В музикално отношение сме поели повече от няколко рискове и прехвърлихме границите на звука си както вокално, така и инструментално. Освен че имаме няколко песни с нашия характерен звук, ние също експериментирахме доста, като написахме нашата най-бърза, най-тежка и най-ядосана музика, като същевременно включвахме елементи и инструменти от жанрове, които лежат от другия край на музикалния спектър. Имахме късмета да сме в състояние да направим нещо положително с времето си у дома по време на пандемията, сега сме готови да избухнем навън. Rakshak е нашият дебютен албум и ние се опитахме да го предоставим  без излишни  пълнежи.

BLOODYWOOD в момента се подготвят за хедлайнерско турне в Европа през март, обхващащо страни като Обединеното кралство, Франция, Германия, Холандия, Швейцария и Италия. То ще бъде последвано от фестивално турне през август, което включва изпълнение на главната сцена на Bloodstock Open Air, както и изпълнения на Summer Breeze, Reload, Alcatraz и др. Групата финализира и заявката за хедлайнерско турне в Щатите в края на 2022 година.

Bloodywood са:

Karan Katiyar: Guitar, Flute, Percussion, Composition, Production
Raoul Kerr: Rap Vocals
Jayant Bhadula: Aggressive Vocals

Facebook

Instagram

Spotify

Youtube