Излезе новият албум на METALLICA

Преди броени часове в киносалоните по целия свят за първи път прозвуча 12-ят студиен албум на METALLICA „72 Seasons“. С продължителност от 77 минути 12-траковият запис посяга към музикалното минало на групата, пораждайки спомени за най-ранните им парчета. METALLICA винаги са били майстори на бързите и сложни китарни рифове, но сега, с над 40-годишен опит, те представят проект с музика, неподвластна на времето. METALLICA пуснаха първия сингъл от „72 Seasons“ „Lux Æterna“ в края на 2022 г. Терминът, който на латински означава „вечна светлина“, е първоначалният избор на Hetfield за заглавие на колекцията преди да се спрат на „72 Seasons“. Както METALLICA вече споменаха, концепцията зад творбата произлиза от първите 18 години на живота, а именно, ролята на родителите в изграждането на личността и изборът дали да останем затворници на детството или да се освободим.

Заглавната песен задава тона както в звуково, така и в тематично отношение. Парчето въвежда идеята за борбата с гнева и вътрешния мрак, носталгията и израстването. METALLICA е група, която често е сменяла самоличността си и многопластовата „If Darkness Had A Son“ най-добре представя това на феновете, събирайки различни ери от каталога на бандата в една песен.  В „You Must Burn!“, мелодията, която напомня за хита им от „The Black Album“ „Sad But True“, изпъква с вокалите на James, които не звучат като нищо, което трашърите са записвали преди. Сингълът „Screaming Suicide“ е израз на реална уязвимост и се отличава от предишните парчета, разгръщайки чувствителната тема за самоубийствoто и влиянието на негативните мисли върху психичното ни здраве. Кулминацията е „Inamorata“, 11-минутният запис, който е и най-дългата песен в кариерата на METALLICA. Със „72 Seasons“ легендите разчупват фасадата на метъл яростта и търсят собствената си истина.

Създадена през 1981 г. от James и Lars, METALLICA се превръща в една от най-влиятелните и успешни групи в историята и еталон за всички метъл банди. Продавайки близо 120 милиона албума по целия свят и генерирайки повече от 15 милиарда стрийма, сред постиженията на METALLICA са 9 награди Grammy, многобройни видео отличия от MTV Video Music Awards и място в Залата на славата на рокендрола.

„72 Seasons“ на METALLICA се разпространява на българския музикален пазар от Анимато Мюзик и Universal Music Group. Може да закупите колекцията в магазина на MusicMall.bg.

Съдържание:

  1. 72 Seasons
  2. Shadows Follow
  3. Screaming Suicide
  4. Sleepwalk My Life Away
  5. You Must Burn!
  6. Lux Æterna
  7. Crown of Barbed Wire
  8. Chasing Light
  9. If Darkness Had a Son
  10. Too Far Gone?
  11. Room of Mirrors
  12. Inamorata
  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото