Блек-фолк магия със SAOR

В петък (31.03.23г.) изпратихме месец март с едно мрачно, но със завладяваща магична атмосфера събитие. Феновете на блек и фолк метъла имаха възможността да се насладят за пръв път у нас на музиката на SAOR в столичният „Mixtape5“. Специален гост музикант на шоуто беше флейтистката Ella Zlotos, която добави изящно присъствие с различни духови инструменти към шотландската мистика на бандата.  Подгряваха ги от своя страна родните ни UNINIE.

Събитието стартира по план като вратите на клуба отвориха в 19:30 часа със зареден мърч и добро настроение. Първите посетители се настаниха удобно и се отдадоха на сладко изчакване на началото при добре зареден бар с напитки.

Концерта откриха в 20:00 часа българите UNINIE, които за пореден път успяха да разтърсят своите почитатели със здрави и тъмни ритми. Ако сте фен на блек метъла и все още не сте чули проекта на живо, определено е време да поправите това. Мрак и много повече…

След като получиха подобаващото внимание и овации на публиката последва кратка почивка.

Сет лист UNINIE:

  1. Във вечността потънал
  2. Мракът
  3. Пустинята
  4. In nomine…
  5. Моята пътека
  6. Безвремие
  7. Пътят избран

SAOR излязоха на сцената около 21:15 часа и директно ни потопиха в духа на своя “Caledonian metal”. Зазвуча първо “Origins” от последния им албум. Изпълниха песни от всичките си албуми и завършиха с “Аura” от първия. Това се случи с мистичното присъствие на Ella Zlotos, която магично от десния ъгъл на сцената успя да хипнотизира публиката със своя сет от няколко духови инструмента. Още с появата на първите звуци от тълпата се чуха възгласи: “от къде се чува”, “какво е”? Нещо наподобяващо мини – гайда излезе от сенките в ръцете на Ella, която определено обогати перформънса с елфическо излъчване. Нейните вокалите се преплитаха с тези на  Andy Marshall, както и здравите китарни ритми с тези на ефирните духови инструменти. Аз лично успях да преброя поне 3 различни такива (инструмента), които дамата редуваше непрекъснато. Редуваха се паузи от нейна страна, през които момчетата от SAOR ни “завличаха” към себе си. Andy се включи с няколко обръщения към публиката като след това се пошегува сам със себе си, че май е по-добре да не говори много много… След изпълнението на “Treats of a Nation” от албума “Guardians” последва пълна тишина и точно преди публиката да се запита “това ли е краят” SAOR забиха AURA!

Това ретроспективно пътешествие из проекта се случи толкова магично и завладяващо – сякаш на един дъх! Посетителите останаха така омагьосани, че не осъзнаха кога е настъпил края на концерта. Нужни бяха няколко минути, за да се върнем към реалността, където самият Andy Marshall бързаше да се срещне с фенове на входа на залата при щанда за мърч.

Сет лист SAOR:

  1. Origins
  2. Carved in stone
  3. Bròn
  4. Children of the Mist
  5. Treats of a Nation
    -interlude-
  6. Aura

СНИМКИ
Uninie                                      SAOR

Автор: Силвия Николова / SiNframes
Снимки: Станимир Станчев (Мирко) / 
Illogical Conversions

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото